serreslife

Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες έχουν απομείνει μέχρι τις Δημοτικές εκλογές. Ήδη η προεκλογική περίοδος άρχισε. Και οι παράμετροι που καλούνται να λάβουν υπόψη τους οι Σερραίες και οι Σερραίοι στις εκλογές για το Δήμο Σερρών είναι πολλές και ποικίλες. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο αυτών των εκλογών πιστεύουμε ότι θα είναι η αντιπαράθεση και η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό που φεύγει και στο νέο που έρχεται. Από τη μια μεριά το παλιό που με πολλές μορφές δοκιμάστηκε, ξαναδοκιμάστηκε και απέτυχε οικτρά  και από την άλλη το νέο, το άφθαρτο, το ελπιδοφόρο: η «διάβαση πεζών». Και το ερώτημα που μοιάζει και με στοίχημα αφορά ασφαλώς τους Δημότες του Δήμου μας: θα στηρίξουν το παλιό στις εκλογές του Μαΐου ή θα προτιμήσουν να γυρίσουν σελίδα στηρίζοντας το νέο και άφθαρτο;


Η Δημοτική Κίνηση «διάβαση πεζών» και η υποψηφιότητά μου είναι πρόταση ανανέωσης και βρίσκεται στον αντίποδα του αθεράπευτα φθαρμένου, έως σάπιου, πολιτικού κατεστημένου. Ενός κατεστημένου, του οποίου το πολιτικό προσωπικό που το υπηρετεί δεν εννοεί να καταλάβει, ότι πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής, του φιλικού χτυπήματος στην πλάτη, των μηχανισμών, του μικροβολέματος και των εκδουλεύσεων.
Οι «βόμβες σκανδάλων» για Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους που σκάζουν κάθε μέρα ανά την Ελλάδα κάνουν θρύψαλα και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας του κατεστημένου στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στο Δήμο Σερρών είχαμε τα τελευταία τριάμισι χρόνια τη δημοτική θητεία του Πέτρου Αγγελίδη. Μια θητεία που χαρακτηρίστηκε από ανικανότητα, έπαρση, αλαζονεία και αδιαφάνεια. Και κυρίως από την πνιγηρή οσμή σκανδάλων.
Τα παραδείγματα πολλά:
•    Διαχείριση ΧΥΤΑ Μετοχίου.
•    Πάρκο περιβαλλοντικής Αγωγής στην κοιλάδα Αγίου Γεωργίου.
•    Περίεργη σιωπή, κρυψίνοια και μυστικοπάθεια για τη διέλευση του αγωγού TAP. Μέχρι που ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι, οπότε ξαφνικά η Δημοτική Αρχή ανακάλυψε την Αμερική.
•    Αποχετευτικό δίκτυο Σκουτάρεως – Μητρουσίου. Ένα έργο πνοής, το οποίο ο Δήμαρχος μετέτρεψε σε εφιάλτη για τους κατοίκους αυτών των Δημοτικών διαμερισμάτων.
•    Παραχώρηση σε μεγαλοεργολάβους (Κόκκαλη και τους συν αυτώ) της επεξεργασίας των απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο. Πολύ σύντομα θα φανεί ξεκάθαρα ότι επί της ουσίας χάνεται η πιο βασική αρμοδιότητα του Δήμου, με καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τσέπες των Σερραίων πολιτών.
•    Η υπόθεση του πολυκαταστήματος JUMBO είναι σε εξέλιξη, αλλά οι ευθύνες του Δημάρχου (και όχι μόνο του Δημάρχου) είναι και προφανείς και τεράστιες.
•    Τέλος, το απόλυτο «ΕΓΚΛΗΜΑ» για ολόκληρη την κοινωνία αλλά και την τοπική οικονομία: το σκάνδαλο του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ. Το πρόβλημα υφίσταται ακόμη, ενώ ο Δήμαρχος ψελλίζει διάφορες αστείες δικαιολογίες, χωρίς να έχει βρει τρόπο να το επιλύσει. (Εμείς πάντως είμαστε σύμφωνοι, ταυτόχρονα με τον επιμερισμό και τον καταλογισμό των όποιων πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών, να ξαναγίνει η ΠΙΣΤΑ με οποιοδήποτε κόστος, γιατί η οικονομική αιμορραγία είναι μεγαλύτερη από το κόστος που απαιτείται για την εξαρχής ανακατασκευή της).
Αλλά και αυτοί που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τον κ. Αγγελίδη, ανήκουν σε κάθε περίπτωση στο ίδιο παλιό γκρίζο και φθαρμένο σκηνικό. Αυτό τουλάχιστον αντικατροπτίζεται στις μέχρι σήμερα εξαγγελθείσες ή φημολογούμενες υποψηφιότητες υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Γιατί ουσιαστικά όλες ανήκουν στους ίδιους μηχανισμούς, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διοίκησαν το Δήμο για πολλά χρόνια, αλλά δεν μπόρεσαν να τον πάνε ένα βήμα μπροστά, δεν μπόρεσαν να τον ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Δήμων της χώρας μας.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να επιλέξουν οι Σερραίες και οι Σερραίοι κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι οι Σερραίες και οι Σερραίοι θα δώσουν τέλος στα τοπικά φθαρμένα συστήματα διοίκησης, θα δώσουν τέλος στα τοπικά κατεστημένα των πελατειακών σχέσεων και της ανικανότητας.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι οι Σερραίες και οι Σερραίοι θα δώσουν την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν  σχέδιο και αποφασιστικότητα να δουλέψουν για την αναγέννηση του τόπου μας.
Είμαστε σε θέση όχι μόνο να οραματιστούμε αλλά και να δημιουργήσουμε ένα νέο Δήμο.

Παναγιώτης Κοτρώνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών
Επικεφαλής «διάβασης πεζών»

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 258 επισκέπτες