serreslife

Εκτιμήσεις του αντιδήμαρχου Στ. Γαλάνη για τις επερχόμενες εκλογές

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομίας του Δήμου Σερρών Στέλιος Γαλάνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» αναφέρεται στη βαρύτητα που δίνει ο ίδιος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος στον τομέα της Διοίκησης και των Οικονομικών. Προσδοκά ότι η προεκλογική περίοδος που θα ξεκινήσει σύντομα θα διεξαχθεί σε πολιτισμένο κλίμα με παράθεση επιχειρημάτων. Δεν διστάζει να καυτηριάσει συμπεριφορές και τακτικισμούς των αντιπολιτεύσεων στο Δήμο Σερρών διαχρονικά.
Τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η δημοτική αρχή του ΠέτρουΑγγελίδη θα σπάσει την αρνητική παράδοση που θέλει να μην εκλέγεται ποτέ δήμαρχος για δεύτερη φορά στον Δήμο Σερρών τα τελευταία 36 χρόνια.


ΕΡ: Με ποια θέματα ασχολείστε αυτό το διάστημα ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομίας;
Κατά κύριο λόγο το ενδιαφέρον μας είναι η εκπλήρωση των υποσχέσεων που δώσαμε στο σερραϊκό λαό για το νοικοκύρεμα του Δήμου. Βέβαια, στα τρία χρόνια έχουμε πληρώσει οφειλές 9 εκ. ευρώ προς τους προμηθευτές. Επιθυμία μας και στρατηγικός μας στόχος είναι να μπορεί ο Δήμος να πληρώνει τις δαπάνες της χρονιάς που τρέχει.
Για να γίνει αυτό έπρεπε πρώτα να αποσείσουμε το βάρος που παραλάβαμε από τις 1/1/2011, το οποίο ανερχόταν στα 15 εκ. ευρώ περίπου.
Ένας άλλος στόχος είναι να κλείσουμε όλα τα μέτωπα με υποθέσεις που εκκρεμούσαν επί χρόνια, όπως ανεκμετάλλευτους χώρους, να χειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το κληροδότημα Αποστολίδη. Για πάνω από 30 χρόνια δεν δινόταν  η υποτροφία του κληροδοτήματος Αποστολίδη. Θα δοθεί φέτος από την Δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη.
Αυτή την περίοδο επίσης τρέχουμε  τον προϋπολογισμό και θέλουμε και επιθυμούμε να βάλλουμε σε σειρά το τεχνικό πρόγραμμα.
Επίσης με πολύ προσοχή και κυρίως με τις διαγωνιστικές διαδικασίες προχωρούμε όλα τα έργα μέσα από την τεχνική επιτροπή. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την θητεία μας ανταποκρινόμενοι στους Σερραίους πολίτες και τις υποσχέσεις τις οποίες δώσαμε. Έχουμε επιτελέσει, πιστεύω, πολύ σημαντικό έργο.
Μετά από πολλά χρόνια πληρώθηκαν υποχρεώσεις που ταλάνιζαν τους προμηθευτές τρία και τέσσερα χρόνια. Υπάρχει μία σχετική ανακούφιση γιατί το ποιο σημαντικό είναι να εισρεύσει χρήμα στη τοπική οικονομία για να αποκτήσει η αγορά καλύτερη ψυχολογία.

ΕΡ: Σε λίγες ημέρες ξεκινά η προεκλογική περίοδος. Τι προσδοκάτε από την προεκλογική περίοδο;
  Η άποψη μου είναι ότι η προεκλογική περίοδος πρέπει να διεξαχθεί με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς κτυπήματα κάτω από την μέση, με ξεκάθαρες θέσεις από όλες τις πλευρές. Εμείς συνεχίζουμε, νοικοκυρεύουμε τον Δήμο. Συνεχίζουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε με ένα έργο που έχει γίνει και στην πόλη και στα χωριά.
Είναι γνωστό ότι παραλάβαμε έναν Δήμο με πολλά προβλήματα και λύσαμε πολλά από αυτά. Δεν είχαμε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες. Θέλω όμως  να στείλω ένα πολιτικό μήνυμα μέσα από την συνέντευξη αυτή. Ουσιαστικά δεν είχαμε πολύ χρόνο, αφού η διάρκεια της θητείας μας ήταν  3,5 χρόνια.  Επί ένα χρόνο ασχοληθήκαμε με την συνένωση  νομικών προσώπων και εκκρεμοτήτων που δημιούργησε ο «Καλλικράτης».
Πιστεύω ότι ο κόσμος θα τιμήσει το έργο που επιτελέσαμε και θα σπάσουμε την παράδοση που θέλει να μη εκλέγεται για δεύτερη τετραετία δήμαρχος στον Δήμο Σερρών. Πιστεύω ότι για πρώτη φορά  μία δημοτική αρχή θα επιτελέσει έργο για δύο συνεχείς θητείες στο Δήμο Σερρών.

ΕΡ: Σας έχουμε ακούσει να εκφράζετε τη δυσφορία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών. Έχετε πει ότι διεξάγεται ένα θέατρο εντυπώσεων; Μήπως και η προεκλογική περίοδος κυλήσει έτσι;
Έχετε δίκαιο. Έχω πει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο εξελίσσεται σε θέατρο εντυπώσεων και χάνεται η ουσία. Πρέπει να μην λειτουργούμεεκδικητικά, πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να βλέπουμε την ουσία και να λύνουμε προβλήματα. Με τα πενιχρά μέσα που έχουμε να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και παράλληλα να βρούμε και άλλους τρόπους ενίσχυσης των οικονομικών του Δήμου γιατί οι χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία έχουν περικοπεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να ασκηθεί πολιτική, με σύγχρονο τρόπο. Δεν μπορείς να είσαι αντίθετος σε όλα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα σωστά ακόμη και όταν είμαστε στην αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 225 επισκέπτες