Γνωστοί, φίλοι, κάτι ξαδέρφια κάτι μπατζανάκια, επενδυτές, αγωνιούν μη τυχόν και αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος Σερρών δεν έπραξε τα δέοντα για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Κοιλάδας και βρεθεί σε θέση απολογούμενου παραμονή εκλογών, σε γονείς, αθλητές, παιδιά, προπονητές ακόμη και στο κυλικείο.

Θεωρητικά την 1η Αυγούστου ξεκίνησαν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι, ακολούθησαν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, όχι μην πιστεύετε ότι έγιναν την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου και δυστυχώς συνέβη το κακό. Διαπιστώθηκαν ρωγμές σε πλακάκια της πισίνας. Κλειστό το Κολυμβητήριο.

Η ιστορική αναδρομή αποκαθηλώνει….

Η δημοτική αρχή του κ. Α. Χρυσάφη τον Απρίλιο του 2020 είχε αντικαταστήσει το έργο που είχε κληρονομήσει από τη δημοτική αρχή του π. Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη, που αξίζει να ειπωθεί ότι αντί για την κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Σκούταρι, προϋπολογισμού 450.000€ θα υλοποιούσαν ένα δικό τους έργο «Συντηρήσεις – επισκευές κλειστού κολυμβητηρίου κοιλάδας Αγίων Αναργύρων (το οποίο και φυσικά δεν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα). Δεν γνώριζαν το πρόβλημα με την πισίνα, μα είχε ξανασυμβεί στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Φυσικά…

Είναι και αυτή η ‘’κακή ‘’ προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν τους αφήνει στην ησυχία τους. Ενέταξε το 2019 πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ και έχεις τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να δηλώνει ότι αισιοδοξεί επειδή πρόκειται να οδεύσει σε δημοπράτηση στο τέλος του χρόνου (τέσσερα χρόνια μετά), ενώ η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δεν το θέλουν με το πρόσχημα ότι αν ξεκινήσουν οι εργασίες θα παραμείνει κλειστό το Κολυμβητήριο. Δεν τολμούν να παραδεχτούν ότι το έργο θα απενταχθεί ζημιώνοντας την τοπική κοινωνία από ζωτικούς πόρους και την ωφέλεια των έργων που προβλεπόταν στη μελέτη

Έρχεται και δημοτική αρχή και δηλώνει ότι το Κολυμβητήριο περίπου σε 15 ημέρες θα δοθεί και πάλι σε λειτουργία, ασφαλές για τους Σερραίους Αθλητές. Δηλαδή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Έχεις τον Δήμαρχο Σερρών, να περιδιαβαίνει το χώρο της πισίνας με πρώτο πλάνο την πισίνα χωρίς πλακάκια, περιχαρής για το έργο του, έτοιμος για νέο βιντεάκι αναλήθειας να δηλώνει πως ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και πόσα πολλά κατάφεραν σε τόσο λίγο χρόνο.

Φυσικά κατάφεραν, αρχικά να μην αντιληφθούν ότι ένα παλιό κολυμβητήριο δεκαετιών απαιτεί τεράστια κονδύλια για τη συντήρηση του για τα οποία θα έπρεπε να είχαν προνοήσει να πράξουν τα αυτονόητα.

Όχι μην κάνετε το λάθος να αναζητήσετε ευθύνες, φταίει το κακό το μάτι. Δεν είναι και μεγάλο κακό, αθλητές να μετακινούνται σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων για να κάνουν προπονήσεις, οι μικροί κολυμβητές θα έχουν τρελαθεί με την ξηρά προπόνηση, και τι έγινε αν οι φοιτητές χάσουν την χειμερινή εξεταστική τους, αν δεν ξεκινήσουν έγκαιρα τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ξέρετε τι μας έχει λείψει από τον πόλη…. Ένα ευχάριστο νέο….

Ξέρετε τι μας έχει λείψει από την πόλη… Μια ανάληψη ευθύνης και μια συγγνώμη..

Πότε θα αποδοθεί στους αθλητές, τα παιδιά, τους πολίτες, στα Σωματεία, στο Πανεπιστήμιο, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αν όλα εξελιχθούν ομαλά μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Αν θα βγει σχετική ανακοίνωση. ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Κουφοτόλης Α. Νικόλαος
Αντιπρόεδρος ΣΙΡΙΣ Ακαδημία Αθλημάτων Υγρού Στίβο

Διαβάστε επίσης: