Με ανακοίνωση του ο Δήμος Σερρών μας πληροφόρησε  ότι κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων ετήσιων εργασιών συντήρησης, ( λογικά θα  μας ενημερώσουν πότε άρχισαν και πότε επρόκειτο σύμφωνα με το σχεδιασμό να ολοκληρωθούν) στο Κολυμβητήριο κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθούν  και κάποιες πρόσθετες εργασίες στο χώρο της πισίνας που σκοπό έχουν την καλύτερη (δηλαδή την ασφαλή) λειτουργία της . Μας πληροφορούν επίσης ότι θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της λειτουργία του Κολυμβητηρίου της κοιλάδας.


Με το ρίσκο να διαψευστούμε , αισιοδοξώντας θα φθάσουμε στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Κι αν τελικά επιλέξουν να επισπεύσουν τις εργασίες δηλαδή προεκλογικά  τερτίπια για την επανέναρξη της λειτουργίας με οποιοδήποτε κόστος, θα πρέπει να έρθουν σε ρήξη με τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής και της ασφαλούς λειτουργίας του και τότε αλλοίμονο σε όλους.

Και αυτό γιατί. Γνωρίζουν  ότι  οι κάποιες πρόσθετες εργασίες που αναφέρουν  έχουν να κάνουν και πάλι με τα φαινόμενα κούφωσης των πλακιδίων περιμετρικά της πισίνας με αποτέλεσμα όπως λένε οι ειδικοί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τη στεγανότητα της με ότι αυτό συνεπάγεται. Ένα ζήτημα που έρχεται από το παρελθόν που και τότε είχε ανασταλεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου, που οι αβαρίες κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους.
Και ένα κολυμβητήριο κλειστό σε προεκλογική περίοδο μάλιστα σημαίνει πρόβλημα.
Μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί να βγει στο προσκήνιο ότι το καλοκαίρι του 2019 η απερχόμενη τότε Δημοτική Αρχή του κ. Αγγελίδη ενέταξε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την ενεργειακή αναβάθμιση, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 2.000.000€. Και είναι απαξιωτικό για οποιοδήποτε Δήμαρχο ενός τόπου, να μην έχει καταφέρει να  δημοπρατήσει ένα τέτοιο έργο μετά τέσσερα  χρόνια που δουλειά του είναι να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την προπόνηση των μικρών και μεγάλων αθλητών.

Εντάξει και δική του δουλειά, του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη,  ήταν να δημοπρατήσει και το νέο κολυμβητήριο στην Ομόνοια, αλλά και  εκεί την ώρα που δηλώνει ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε, έρχεται η εταιρεία και τον διαψεύδει αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο παραμένει απλήρωτη αλλά  έχει ζητήσει και την  διακοπή των εργασιών της. Και αν κάποιοι ευελπιστούν ότι τα δύο έργα μπορεί να τελειώσουν μαζί και να παραδοθούν στους πολίτες και τους αθλητές, βασικά θα πρέπει να ξεκινήσουν.

Γιατί τώρα που είναι κλειστό και το παλιό μας Κολυμβητήριο, οι σοβαροί γνωρίζουν το  άμεσο αντίκτυπο που έχει στην εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών σωματείων της πόλης Ο  Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και ΣΙΡΙΣ Ακαδημία Αθλημάτων Υγρού Στίβου, με τμήματα Κλασικής Κολύμβησης, Τεχνικής, Συγχρονισμένης, Πόλο ΑΜΕΑ και φυσικά το κοινό (Ο.Φ.Κ.) θα μείνουν  μακριά από Προπονήσεις. Υπάρχει λύση, είναι κοντά οι γειτονικές σοβαρές πόλεις Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα.

Οι 1000 περίπου αθλητές και αθλήτριες της πόλης και των γύρω περιοχών, δυστυχώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν μιας και θα στερηθούν το κυρίαρχο μέσον για την άσκησή τους. Το νερό.
Είναι και οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ που θα πρέπει να ξεχάσουν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Και όσοι αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να αποφευχθεί η απάντηση είναι φυσικά ναι. Έχει να κάνει με εργασίες συντήρησης και επισκευών με σκοπό την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων και των συστημάτων, που είναι κοστοβόρες φυσικά λόγω της παλαιότητας και της παρωχημένης τεχνολογίας η οποία εφαρμόζεται. Φυσικά θα έπρεπε να υπάρχει η ανάλογη πρόβλεψη και να διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια και φυσικά ενώ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και τα σωματεία που κάνουν χρήση τις εγκαταστάσεις αλλά τα χουβαρνταλίκια  πλεονάζουν.

Θα μπορούσαν να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΚΠΑ ο οποίος αναπνέει από τις χρηματοδοτήσεις του Προϋπολογισμού του Δήμου Σερρών, αλλά είναι και εκείνη η αμαρτωλή ΚΕΔΗΣ που σχεδόν διπλασίασαν τις οικονομικές ενισχύσεις της.
Φυσικά θα μπορούσαν να ζητήσουν να εξορθολογήσουν τις δαπάνες για το ΔΗΠΕΘΕ , αλλά ποιος νοιάζεται για τη συντήρηση των αθλητικών υποδομών, παλαμάκια αναζητούν παρουσιάζοντας θεατρικές κωμικές παραστάσεις στα δημοτικά μας διαμερίσματα.
Είπαμε και αν δεν το είπαμε το ξαναλέμε.

Άρτος και θεάματα.
Αν τελικά πληροφορηθούν οι πολίτες ότι απαιτούνται κοντά στα 15.000.000€ για την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων της σχολικής στέγης στο Δήμο Σερρών δεν τους σώζει τίποτα.
Θα πείτε ότι μπορεί να σωθούν μέσω των εκλογών.
Αυτοί μπορεί αν και όσο αντιλαμβάνονται οι πολίτες τις ολιγωρίες της σημερινής δημοτικής αρχής λιγοστεύουν καθημερινά οι πιθανότητες τους. Για τους χρήστες των εγκαταστάσεων του παλαιού Κολυμβητηρίου, υπομονή υπάρχει αλλά  η ξερή προπόνηση κολύμβησης δεν υποφέρεται ειδικά στα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν με τα αθλήματα του υγρού στίβου και στους αθλητές που διακρίνονται αγωνιστικά.
Οι πολίτες  δικαιολογημένα αγωνιούν για την εξέλιξη του ζητήματος και την δημόσια λογοδοσία των υπευθύνων. Μια υπενθύμιση αν και το  γνωρίζουν τα ψέματα πάντα έχουν κοντά ποδάρια και ‘’όταν διψάσεις, είναι πολύ αργά για να σκάψεις ένα πηγάδι ‘’.

Κουφοτόλης Α. Νικόλαος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερρών
ΕΝΤΟΣ 
Ενωτική Τοπική Συμφωνία 

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 224 επισκέπτες