Βοήθεια από το Δήμο Αμφίπολης δίνεται σε πολίτες, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινούνται από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Για το λόγο αυτό, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, ο εν λόγω Δήμος στέκεται δίπλα στους πολίτες για να μην νιώσει κανένας μόνος του και αβοήθητος κι εξυπηρετεί όλους εκείνους τους ανθρώπους, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες και δεν διαθέτουν στο περιβάλλον τους οικεία πρόσωπα για παροχή βοήθειας.

Όσοι δημότες της εκεί περιοχής είναι αναγκαίο να μετακινούνται καθημερινά, εντός και εκτός του Δήμου Αμφίπολης, για ιατρικούς λόγους, όπως λόγου χάρη για ανάγκες αιμοκάθαρσης, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας που λειτουργεί στο Δήμο Αμφίπολης και στα εξής τηλέφωνα : 2324350100 (ΤΗΛ.ΓΡΑΦΕΙΟΥ) - 6983020400 (ΤΗΛ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ)

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ιορδάνης Παπαδόπουλος «σκοπός του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίπολης είναι σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και αδυναμίας μετακίνησης να εξυπηρετηθούν άμεσα κι όσο το δυνατό καλύτερα όλοι εκείνοι οι συνδημότες μας, που χρήζουν πραγματικής ανάγκης».

Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι Δήμοι του Νομού Σερρών οφείλουν να προστατεύσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή. Και μπορεί οι εν γένει συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα μας να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά αντίξοες (σσ μείωση πόρων, έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, κορονοϊός),ωστόσο, όπως μου τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος «έχουμε υποχρέωση να δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας και να παρέχουμε αδιάκοπη υποστήριξη σε όσους δημότες την έχουν ανάγκη».

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • 500αρίσαμε . . . !! Ο χρόνος κυλά αθόρυβα και μας ξεγελά. Χαιρόμαστε για την κάθε ημέρα, που γεννιέται και σπρώχνουμε το «σήμερα» να γίνει «χθες», μη λογαριάζοντας πως κάθε ημέρα π...