Ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο ενισχύει το στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αμφίπολης, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

«Με την παραλαβή του νέου απορριμματοφόρου, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ο Δήμος Αμφίπολης εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του νευραλγικού τομέα της Καθαριότητας, καθώς ορισμένα από τα πεπαλαιωμένα οχήματα καθίστανται συχνά μη λειτουργικά, απαιτώντας δαπανηρές και κοστοβόρες επισκευές», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φράστανλης.Το σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα επί πλαισίου «DAF LF 280» αντιρρυπαντικής τεχνολογίας «Euro6» είναι εφοδιασμένo με πετρελαιοκινητήρα της PACCAR ισχύος 285 HP, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO-6, Common Rail, με turbo μεταβλητής γεωμετρίας και Intercooler και έχει κυβισμό 6.700cc. Η υπερκατασκευή συλλογής απορριμμάτων του οχήματος ικανοποιεί απόλυτα τις βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας, που έχει θέσει τόσο η ελληνική νομοθεσία όσο και η ευρωπαϊκή και φέρει σήμανση CE.

«Στις αρχές του 2021 αναμένουμε ακόμη ένα(1) καινούριο απορριμματοφόρο όχημα, ένα(1) όχημα για βιοαπόβλητα από τον ΦΟΔΣΑ , ένα(1) μηχάνημα-κλαδοτεμαχιστή και συνολικά 273 καφέ κάδους», πρόσθεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...
  • 500αρίσαμε . . . !! Ο χρόνος κυλά αθόρυβα και μας ξεγελά. Χαιρόμαστε για την κάθε ημέρα, που γεννιέται και σπρώχνουμε το «σήμερα» να γίνει «χθες», μη λογαριάζοντας πως κάθε ημέρα π...