Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε ο Δήμος Αμφίπολης, αλλάζοντας μία εικόνα, που μπορεί να μην ήταν ορατή για τους περισσότερους πολίτες αλλά αποτελούσε ντροπή, καθαρίζοντας τα λογής-λογής απορρίμματα, που εδώ και καιρό βρίσκονταν στα κοιμητήρια των περισσότερων χωριών.

Εκτός του χώρου μέσα στα νεκροταφεία, καθαρισμός έγινε και στους γύρω δρόμους αλλά στον περιβάλλοντα χώρο. Συνεργεία του Δήμου Αμφίπολης απομάκρυναν τα σπασμένα μάρμαρα και τα άλλα υλικά, που είχαν συσσωρευτεί, αποκαθιστώντας το χώρο, τον οποίο παρέδωσαν στην κανονική λειτουργία του.

«Βάλαμε ένα τέλος σε μια παρατεταμένα επιβαρυντική κατάσταση και σε μία απαράδεκτη εικόνα. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις δράσεις καθαριότητας σε γειτονιές, δρόμους, σοκάκια και γενικώς σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ιορδάνης Παπαδόπουλος.Με τη συνδρομή και της Τεχνικής Υπηρεσίας και την καλή συνεννόηση των δύο(2) Αντιδημάρχων (σσ Ι.Παπαδόπουλος-Ε.Πατσιά), οι εργάτες έκοψαν τα αγριόχορτα ανάμεσα από τα μνήματα, σκούπισαν και καθάρισαν τους διαδρόμους και στη συνέχεια προχώρησαν στην πλύση τους με τη χρήση της υδροφόρας.Το επόμενο διάστημα, οι δράσεις καθαριότητας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με την έμφαση να δίνεται στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Αμφίπολης.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Πράξη ανθρωπιάς από το ΙΕΚ Ν.Ζίχνης! Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και ...
  • Η ζωή μάς επιστρέφει τα …χρωστούμενα ! Όπου φύγει-φύγει οι Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας για να πιάσουν το όνειρο, που σιγόκαιγε στο μυαλό τους όλο αυτό το χρόνο, που ο φόβος του κορονοϊού τούς απ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 294 επισκέπτες