Όταν οι Φορείς κινητοποιούνται και ενεργούν, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι ουσιαστικά και οφθαλμοφανή. Κι όταν, μάλιστα, οι δύο(2) Βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται αγαστά, τότε οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν ότι θα γίνονται πράγματα στον τόπο και ότι οι λέξεις «στασιμότητα» και «εγκατάλειψη» δεν θα έχουν θέση στο καθημερινό τους λεξιλόγιο.


Όλα τα παραπάνω, περιγράφουν μάλλον με ακρίβεια και συνέπεια τη συνεργασία, που υπήρξε εσχάτως μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Σερρών και του Δήμου Αμφίπολης, που ένωσαν δυνάμεις και προχώρησαν στο γενικό καθαρισμό στις νησίδες και στον περιβάλλοντα χώρο της Εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, στο ύψος της διασταύρωσης των χωριών Μπάφρας, Ηλιοκώμης και Κορμίστας.
Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν εργασίες κοπής ξερών χόρτων, συντήρησης πρασίνου και συλλογής άχρηστων αντικειμένων στην εν λόγω νησίδα. Πλέον, η βελτίωση της εικόνας της εισόδου στα προαναφερθέντα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αμφίπολης είναι αισθητή, γεγονός που σχολιάζεται ευμενώς από τους οδηγούς και τους περιπατητές της περιοχής, που με έκπληξη αλλά και ικανοποίηση είδαν τη νησίδα καθαρή ύστερα από αρκετό καιρό.

Παράλληλα, καθαρίστηκε και ένα ικανό μέρος πινακίδων, που έφεραν σημάδια από γκράφιτι και αυτοκόλλητα προκειμένου να είναι ευκρινείς και ασφαλείς για τους διερχόμενους οδηγούς.
«Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο οποίος δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για την περιοχή μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος. «Εμείς συνεχίζουμε την καθημερινή μας παρουσία με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου μας», πρόσθεσε ο κ.Παπαδόπουλος.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...