Στις αρχές του περασμένου μήνα κι έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκα από φίλο μου Σερραίο, που διατηρεί εδώ και χρόνια παραθεριστική κατοικία λίγο έξω από τα Κερδύλλια, βρέθηκα στην περιοχή και είχα την ευκαιρία να απολαύσω τον καφέ και το μπάνιο μου στο μοναδικό σημείο που βρέχεται από θάλασσα ο Νομός Σερρών. Στην Κυανή Ακτή, εκεί στο Δήμο της Αμφίπολης.


Έχοντας πάντα μαζί μου τη φωτογραφική μου μηχανή και παραμένοντας στην εν λόγω περιοχή για περισσότερες από τρεις(3) ημέρες είχα τη δυνατότητα να συναναστραφώ με αρκετούς φίλους, που σχεδόν κάθε χρόνο παραθερίζουν εκεί και έτσι μπόρεσα (μοιραία και εύλογα) να «αντλήσω» υλικό για χρήσιμο ρεπορτάζ!

Καταρχάς, αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε είναι ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες ελέω κορονοϊού και παρά τη γενική οικονομική στενότητα, ο κόσμος ήταν πολύς, ίσως και περισσότερος από άλλες χρονιές . Παράλληλα, οι αρκετές και από διαφορετικά στόματα επαινετικές κουβέντες, που άκουσα από αρκετούς παραθεριστές ότι το «φετινό καλοκαίρι μας πρόσεξαν» ή «επιτέλους είδαμε κι εδώ μηχανήματα» κι άλλα τέτοια πανομοιότυπα σχόλια, με «εξώθησαν» να «κινητοποιηθώ» για να μάθω περισσότερα.

Πράγματι, αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Αμφίπολης δεν έμεινε στο «στείρο φιλολογικό ενδιαφέρον» γι’αυτήν την τόσο όμορφη και προικισμένη παραλιακή περιοχή. Με μέριμνα, κυρίως του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Ιορδάνη Παπαδόπουλου, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά και εργασία των υπαλλήλων, η Κυανή Ακτή αλλά και γενικώς η ευρύτερη περιοχή των Κερδυλλίων, μαζί και με τους άλλους οικισμούς που υπάρχουν εξοχικές κατοικίες «προσέχθηκε» και μάλιστα υπήρξαν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Κόπηκαν χόρτα που είχαν «θεριέψει» από τα ακριανά του οδοστρώματος, απομακρύνθηκαν βαρέα και ογκώδη μπάζα, που κακώς υπήρχαν για μήνες σε κάποια σημεία με υπαιτιότητα ασυνείδητων πολιτών, τοποθετήθηκαν νέοι πράσινοι αλλά και μπλε κάδοι ανακύκλωσης, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση από κάθε σχεδόν παραθεριστή, ενώ αντικαταστάθηκαν και επανατοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες για περισσότερο φως στους κοινόχρηστους χώρους. Και κάτι ακόμη, που επίσης μου έκανε θετική εντύπωση: με την κοπή που έγινε σε θάμνους και φυλλωσιές, επιτέλους, «φανερώθηκαν» πινακίδες, που για μήνες ήταν κρυμμένες και εύλογα δεν παρείχαν πληροφόρηση στους διερχόμενους.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη. Και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι «όλα λύθηκαν». Ωστόσο, τα πολλά σχόλια, που μου μεταφέρθηκαν αλλά και ο φωτογραφικός φακός και τα όσα αυτός απαθανάτισε, συνιστούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι ήγγικεν η ώρα οι Σέρρες και ιδίως ο Δήμος Αμφίπολης να προσέξουν περισσότερο το μονάκριβο και προνομιακό τους τέκνο (σσ παραλιακό μέτωπο) !!

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 553 επισκέπτες