Στις αρχές του περασμένου μήνα κι έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκα από φίλο μου Σερραίο, που διατηρεί εδώ και χρόνια παραθεριστική κατοικία λίγο έξω από τα Κερδύλλια, βρέθηκα στην περιοχή και είχα την ευκαιρία να απολαύσω τον καφέ και το μπάνιο μου στο μοναδικό σημείο που βρέχεται από θάλασσα ο Νομός Σερρών. Στην Κυανή Ακτή, εκεί στο Δήμο της Αμφίπολης.


Έχοντας πάντα μαζί μου τη φωτογραφική μου μηχανή και παραμένοντας στην εν λόγω περιοχή για περισσότερες από τρεις(3) ημέρες είχα τη δυνατότητα να συναναστραφώ με αρκετούς φίλους, που σχεδόν κάθε χρόνο παραθερίζουν εκεί και έτσι μπόρεσα (μοιραία και εύλογα) να «αντλήσω» υλικό για χρήσιμο ρεπορτάζ!

Καταρχάς, αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε είναι ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες ελέω κορονοϊού και παρά τη γενική οικονομική στενότητα, ο κόσμος ήταν πολύς, ίσως και περισσότερος από άλλες χρονιές . Παράλληλα, οι αρκετές και από διαφορετικά στόματα επαινετικές κουβέντες, που άκουσα από αρκετούς παραθεριστές ότι το «φετινό καλοκαίρι μας πρόσεξαν» ή «επιτέλους είδαμε κι εδώ μηχανήματα» κι άλλα τέτοια πανομοιότυπα σχόλια, με «εξώθησαν» να «κινητοποιηθώ» για να μάθω περισσότερα.

Πράγματι, αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Αμφίπολης δεν έμεινε στο «στείρο φιλολογικό ενδιαφέρον» γι’αυτήν την τόσο όμορφη και προικισμένη παραλιακή περιοχή. Με μέριμνα, κυρίως του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Ιορδάνη Παπαδόπουλου, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά και εργασία των υπαλλήλων, η Κυανή Ακτή αλλά και γενικώς η ευρύτερη περιοχή των Κερδυλλίων, μαζί και με τους άλλους οικισμούς που υπάρχουν εξοχικές κατοικίες «προσέχθηκε» και μάλιστα υπήρξαν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Κόπηκαν χόρτα που είχαν «θεριέψει» από τα ακριανά του οδοστρώματος, απομακρύνθηκαν βαρέα και ογκώδη μπάζα, που κακώς υπήρχαν για μήνες σε κάποια σημεία με υπαιτιότητα ασυνείδητων πολιτών, τοποθετήθηκαν νέοι πράσινοι αλλά και μπλε κάδοι ανακύκλωσης, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση από κάθε σχεδόν παραθεριστή, ενώ αντικαταστάθηκαν και επανατοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες για περισσότερο φως στους κοινόχρηστους χώρους. Και κάτι ακόμη, που επίσης μου έκανε θετική εντύπωση: με την κοπή που έγινε σε θάμνους και φυλλωσιές, επιτέλους, «φανερώθηκαν» πινακίδες, που για μήνες ήταν κρυμμένες και εύλογα δεν παρείχαν πληροφόρηση στους διερχόμενους.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη. Και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι «όλα λύθηκαν». Ωστόσο, τα πολλά σχόλια, που μου μεταφέρθηκαν αλλά και ο φωτογραφικός φακός και τα όσα αυτός απαθανάτισε, συνιστούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι ήγγικεν η ώρα οι Σέρρες και ιδίως ο Δήμος Αμφίπολης να προσέξουν περισσότερο το μονάκριβο και προνομιακό τους τέκνο (σσ παραλιακό μέτωπο) !!

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Δε μασάει τα λόγια του ο κ.Τερζής Η εικόνα που χρησιμοποιήσαμε σαν background από το Θεατράκι Σερρών είναι από το αρχείο μας και δυστυχώς η σημερινή του κατάστασή του δεν έχει καμία σχέση... ...
  • «Εύκολο» να ξεκινάς από το όνομα ! Εμείς, οι άνθρωποι, έχουμε ένα πολύ κακό ελάττωμα. Ξεκινάμε πάντοτε από τα εύκολα. Πόσο δύσκολο είναι τάχα να δοθεί ένα όνομα σε ένα πρώην στρατόπεδο; Όταν, μάλ...
  • Αχρείαστες κόντρες. Κουράζουν ! Συνήθως, πριν από τις δημοτικές εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι υπόσχονται εφικτά αλλά και ανέφικτα πράγματα. Ένα, όμως, που όλοι ανεξαιρέτως υπόσχονται είν...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 275 επισκέπτες