Στην περιοχή του «Λιονταριού της Αμφίπολης» βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα συνεργεία του Δήμου Αμφίπολης παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Ιορδάνη Παπαδόπουλου. Εκεί, μαζί με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό προχώρησαν στον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου του Λέοντος.

Το πρόγραμμα της παρέμβασης περιλάμβανε κλάδεμα, αποκομιδή μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών, όπως σπασμένα μπουκάλια, χαρτιά, πλαστικά ποτήρια και… χιλιάδες γόπες τσιγάρων. Κατόπιν, το συνεργείο προέβη στην αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης που είχε «πνίξει» τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου. Κατόπιν, τα απορρίμματα, τα χόρτα και τα κλαδιά, που συγκεντρώθηκαν, απομακρύνθηκαν με το δέοντα τρόπο από το σημείο, ώστε ο χώρος να είναι και πάλι καθαρός, ευπρεπής και καλαίσθητος για όσους αποφασίσουν να τον επισκεφτούν.




Ο «Λέων Αμφιπόλεως» από το ύψος των 5,30 μέτρων, πάνω στο βάθρο του, καθιστός στα πίσω πόδια, κοιτάζει περήφανα και επιβλητικά πάνω από τα θολά νερά του ποταμού Στρυμόνα. Από το μισάνοιχτο στόμα του σαν να βγαίνει ακατάπαυστα ένας βρυχηθμός, βαθύς και απόκοσμος, σκοτεινό προμήνυμα του αινιγματικού σκοπού του.

Η εκδοχή του αείμνηστου Καθηγητή Δ.Λαζαρίδη αναφέρει ότι το επιτάφιο μνημείο του «Λέοντος Αμφιπόλεως» δημιουργήθηκε προς τιμήν του Λεωσθένη, ναυάρχου του Μ.Αλεξάνδρου.



ΥΓ: Χαίρομαι, που ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου διαβάζει το siteserreslife.gr», γιατί πριν από αρκετό καιρό και πάντως σε ανύποπτη στιγμή, είχαμε καυτηριάσει τη θλιβερή εικόνα που επικρατούσε στο αλσάκι, γύρω και απέναντι από το «Λιοντάρι». Επίσης, ΝΑΙ, είναι μία ικανοποίηση, το γεγονός ότι κράτησε το λόγο του και μαζί με τους συνεργάτες του μερίμνησαν για τα δέοντα και πάντως βελτίωσαν σημαντικά την κατάσταση στον εκεί περιβάλλοντα χώρο.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: