Επί της οδού Θεσσαλονίκης, απέναντι από το χώρο στάθμευσης της άλλοτε Νομαρχίας Σερρών, στέκει αλλοιωμένο από το χρόνο, μηχάνημα ελεγχόμενης στάθμευσης παροπλισμένο.


Αυτό, δεν συμβαίνει μόνο στην προαναφερθείσα οδό αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Τα μηχανήματα αυτά είναι ογκώδη και μοιραία καταλαμβάνουν ικανό τμήμα των πεζοδρομίων, δυσκολεύοντας έτσι αρκετές φορές την κίνηση των πεζών.

Σε μία «έξυπνη πόλη» κατά τις πομπώδεις εξαγγελίες του Δημάρχου Σερραίων, πρώτα αφαιρούνται τα απαρχαιωμένα, άχρηστα μηχανήματα, που έρχονται από το παρελθόν και κατόπιν γίνονται οι ρυθμίσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων μέσα στην πόλη.

Φαντάζει ανορθόδοξο, να θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας «σύγχρονη» και «λειτουργική» (σσ σαν τα Τρίκαλα θέλουν όλοι να κάνουμε την πόλη των Σερρών) και παράλληλα να διατηρούμε τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής !

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Κι άραγε πόσα χρόνια να είσαι Δήμαρχος ; Το ερώτημα: «πόσες τετραετίες πρέπει να μένει στο αξίωμά του ένας πολιτικός;» είναι πάντοτε επίκαιρο κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κι όταν μιλάμε για πολικούς εννο...
  • Έκανε και προσπεράσεις ! Ακόμη μία ιστορία καθημερινής τρέλας από τους σερραϊκούς δρόμους, όπως την κατέγραψε ο αναγνώστης του site: «serreslife.gr» Κ.Ν. στην Εθνική Οδό Σερρών-Δράμας, ...