Ένα ακόμη βήμα κάνει η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας για να βοηθήσει τους πολίτες των Σερρών, της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας (Συνεταιριστική Σερρών και Πιερίας) είναι ανάμεσα στις 13 εκείνες Τράπεζες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να λάβουν δάνειο με 80% εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα(ΕΑΤ).


«Με το νέο αυτό χρηματοοικονομικό εργαλείο, που θα χρηματοδοτήσει την αγορά με νέα δάνεια ύψους 7 δις. ευρώ, διευρύνουμε αισθητά την περίμετρο των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που μπορούν να δανειοδοτηθούν από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς», τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της υποβολής πλήρους φακέλου δικαιολογητικών στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα(ΕΑΤ) εμπρόθεσμα στις 26/05/2020 και έλαβε την έγκριση της πρότασής της για την υλοποίηση του προγράμματος.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στο «www.ependyseis.gr/mis.»

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και αξιοποιεί κάθε μέτρο και δυνατότητα για την ενίσχυση της ρευστότητας των σερραϊκών επιχειρήσεων, ώστε να ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθεί η απασχόληση. Σπουδαία προσπάθεια πραγματικά και σωστή ανάσα για τις ΜμΕ(σσ Μικρομεσαίες) επιχειρήσεις.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: