Όλες οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το εν λόγω κείμενο προέρχονται από ένα κομβικότατο σημείο στις παρυφές της πόλης. Είναι η διασταύρωση της Περιφερειακής Οδού των Σερρών με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (σσ πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας) και είναι μια εικόνα που «θλίβει», «ενοχλεί» και «εξοργίζει».


Τα χόρτα μεγάλωσαν, φούντωσαν, θέριεψαν για τα καλά. Κρυψώνα και φωλιά για ερπετά και κάθε είδους ζωύφια. Η εικόνα της εγκατάλειψης σε όλο της το μεγαλείο. Τα φυτά και οι θάμνοι πάνω και γύρω από το στηθαίο, τις νησίδες και τα πλαϊνά προστατευτικά κιγκλιδώματα χρειάζονται αμέσως περιποίηση, χρειάζονται κόψιμο, «θέλουν» πάραυτα ξερίζωμα.

Ορισμένα σημεία της πόλης, που η εικόνα τους αφήνει το αποτύπωμά της στη μνήμη κατοίκων κι επισκεπτών, επιβάλλεται ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια να έχουν ιδιαίτερη μέριμνα κι ευαισθησία γι’αυτά. Και αυτή η συγκεκριμένη διασταύρωση της Περιφερειακής Οδού είναι ένα τέτοιο σημείο, που αποτυπώνεται στη μνήμη του κάθε επισκέπτη.

Ας μην δίνουμε τροφή για δυσμενή σχόλια. Και κάτι ακόμη: ας κάνουμε πιο ασφαλή την κάθετη διάσχιση της διασταύρωσης για όλους τους εποχούμενους, καθώς η ορατότητα λόγω των χόρτων είναι επικινδύνως περιορισμένη.Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Εσύ τι γυρεύεις ακόμη εκεί ; Επί της οδού Θεσσαλονίκης, απέναντι από το χώρο στάθμευσης της άλλοτε Νομαρχίας Σερρών, στέκει αλλοιωμένο από το χρόνο, μηχάνημα ελεγχόμενης στάθμευσης παροπλισ...
  • Οι κεραίες πάνω από τα κεφάλια μας ! Στις ζωγραφιές που έκανα μικρός θέλοντας να αναπαραστήσω το σπίτι μου, ζωγράφιζα πολυκατοικίες με μικρά, φωτεινά παράθυρα και στην ταράτσα ένα «δάσος» από κεραί...