Μία λωρίδα κυκλοφορίας  αυστηρά για κάθε ρεύμα, απουσία στηθαίου ασφαλείας ή διαχωριστικής νησίδας στο μέσον του δρόμου, επτά(7) ισόπεδοι κόμβοι με φωτεινούς σηματοδότες, πλαϊνές προστατευτικές μπαριέρες σε κακό χάλι και χωρίς ενσωματωμένους ανακλαστήρες, ενώ για Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ούτε λόγος.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν κάποιες μόνο από τις τεχνικές προδιαγραφές (σσ της πλάκας είναι), που χαρακτηρίζουν την περιβόητη Περιφερειακή Οδό των Σερρών. Ένας δρόμος, που «λούζονται» καθημερινά όσοι οδηγοί τον επιλέγουν, με την ελπίδα πως θα αποφύγουν το κυκλοφοριακό αλαλούμ, που επικρατεί εντός της πόλης. Εις μάτην! Μπαίνουμε στο 2020 και μία πόλη, όπως οι Σέρρες, με πληθυσμό 90.000 κατοίκων, που γειτνιάζει με τη Βουλγαρία, διαθέτει μια Περιφερειακή Οδό επικίνδυνη, ελλιπέστατη και μάλλον «αργή» (7 φανάρια παρακαλώ) !

Υπενθυμίζουμε και επικαιροποιούμε την «τραγικότητα» της κατάστασης, καθώς εδώ και χρόνια προκαλούνται σοβαρά προβλήματα και ατυχήματα (μικρά ή μεγάλα). Ο δρόμος παραμένει κάκιστος και καθημερινά «δέχεται» βαριά και ογκώδη φορτηγά και νταλίκες από τις γειτονικές χώρες, που μεταφέρουν κάθε λογής μηχανήματα, φορτία υλικά και πέραν των ατυχημάτων σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις.  Επομένως, επιπλέον επιφόρτιση στην Περιφερειακή Οδό. Επιτέλους κύριοι της Πολιτικής, της Κεντρικής Εξουσίας, των αρμόδιων Υπουργείων, της Αυτοδιοίκησης και ΕΣΕΙΣ όλοι,  τέλος πάντων, που ασχολείστε με τα «κοινά», καταλάβετε ότι οι Σέρρες αξιώνουν μια Περιφερειακή Οδό στα «μέτρα» τους !

Ελπίζω ότι τώρα, που ως Νομός Σερρών, έχουμε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Υπουργό και Υφυπουργό θα γίνουν περισσότερα προς την κατεύθυνση αυτή από όσα έγιναν (ή μάλλον δεν έγιναν) στο παρελθόν.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος / Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι της απελπισίας ! Ανάμεσα στις χιλιάδες των ειδήσεων, που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, πέρασε και η είδηση αυτή: Γιατροί στη γειτονική Ιταλία επιλέγουν με κριτήριο την ηλικί...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 350 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200