Συμπληρώθηκαν προχθές οι 100 πρώτες ημέρες εξουσίας του νέου δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη, και παρά την τεράστια ανοχή της Αντιπολίτευσης (θα την έλεγα έως και αφωνία), το έργο του μέχρι στιγμής είναι αόρατο. Με μία πρόταση νομίζω, ότι λίγοι Σερραίοι αντιλήφθηκαν πως ανέλαβε τα ηνία η νέα δημοτική αρχή.

Το μόνο που ενδιαφέρει μέχρις στιγμής τον κ.Δήμαρχο είναι να δημιουργήσει τις διασυνδέσεις του με την «γαλάζια» ηγετική ομάδα της Αθήνας, και σε αυτόν τον τομέα τα πηγαίνει ομολογουμένως πολύ καλά.
Όσον αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ.Χρυσάφη, προς το παρόν παραμένουν γράμμα κενό και ήδη άρχισε να μας προετοιμάζει, ότι η μείωση της τιμής του νερού δεν θα γίνει ποτέ.
Κάποια άλλα όμως, τα οποία δεν μας υποσχέθηκε, τα υλοποίησε με τρομερή ταχύτητα   ( και μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια). Ακούσατε προεκλογικά αγαπητοί συνδημότες ότι:

 • Θα υπερδιπλασιάσουν τις αποζημιώσεις των Προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών;
 • Θα αποζημιώνονται για πρώτη φορά και όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του δήμου;
 •  Οι απευθείας αναθέσεις όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα γίνουν ρουτίνα ακόμα και για τις πιο προβλέψιμες δαπάνες; Είναι δυνατόν να θεωρείται έκτακτη δαπάνη η προμήθεια χαρτιού ή ανταλλακτικών αυτοκινήτων;
 • Τα «δικά» μας παιδιά θα βολευτούν για μία ακόμα φορά εν έτει πλέον 2019 Μετά Χριστόν; Κι όμως όλα τα διοικητικά συμβούλια αλλά και πιο ανώδυνες επιτροπές πλαισιώνονται από άτομα της απόλυτης επιλογής του Δημάρχου και της πλειοψηφίας, αδιαφορώντας ότι είναι διοίκηση ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, η οποία μετατράπηκε σε πλειοψηφία ελέω ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ μετεκλογικού Μητσοτακικού νόμου.

Ενδεικτικά να αναφέρω και μερικά άλλα παραδείγματα για θέματα με τα οποία ακόμα δεν ασχολήθηκε η δημοτική αρχή παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, όπως:

 • Πεζόδρομοι ( οι οποίοι παραμένουν πάρκιγκ για θρασύτατους και θρασύτατες οδηγούς)
 • Αμεα και ηλικιωμένοι παραμένουν αποκλεισμένοι από διαβάσεις και πεζόδρομους
 • Τραπεζοκαθίσματα της οδού Κ.Καραμανλή (ακόμα περιμένουμε την απόφαση)
 • Για να μην μιλήσω και για κάποιες πολύ «αριστερές» προτάσεις που μας έκανε, όπως ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, για τον οποίο βάζω στοίχημα ότι δεν έχει ιδέα.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής η τυφλή υπακοή στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι κακός σύμβουλος.
Ακόμα δεν παραδειγματιστήκατε, ότι παραμένοντας προσκολλημένοι σε αυτή τη λογική  πέσαμε ως νομός και δήμος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ελλάδας; Είμαι σίγουρος δε, πως αν υπήρχαν και άλλες θέσεις παρακάτω, θα μας ανήκαν δικαιωματικά.
Είναι καιρός για μία «δημιουργική ανυπακοή».
Κάποιος ίσως αναρωτηθεί μήπως είναι πολύ νωρίς ακόμα; Προφανώς και είναι πολύ νωρίς, αλλά υπάρχει και το ρητό πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε…

Παναγιώτης Κοτρώνης
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε επίσης:

 • Κι άραγε πόσα χρόνια να είσαι Δήμαρχος ; Το ερώτημα: «πόσες τετραετίες πρέπει να μένει στο αξίωμά του ένας πολιτικός;» είναι πάντοτε επίκαιρο κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κι όταν μιλάμε για πολικούς εννο...
 • Έκανε και προσπεράσεις ! Ακόμη μία ιστορία καθημερινής τρέλας από τους σερραϊκούς δρόμους, όπως την κατέγραψε ο αναγνώστης του site: «serreslife.gr» Κ.Ν. στην Εθνική Οδό Σερρών-Δράμας, ...
 • Κράτησε το λόγο του ο Αντιδήμαρχος ! Στην περιοχή του «Λιονταριού της Αμφίπολης» βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα συνεργεία του Δήμου Αμφίπολης παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Ιορδάνη Παπαδόπο...
 • Παρκάρω όπου γουστάρω ! Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «παρκάρω όπου γουστάρω» πάει δικαιωματικά στον ασυνείδητο οδηγό αυτού του Opel Astra, καθώς στάθμευσε το όχημά του με αυτόν τον ...