Το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάντως πριν ακόμη εκπνεύσει η δημαρχιακή θητεία Αγγελίδη, κάποιοι διαφορετικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της πόλης. Είναι κάδοι, που δέχονται παπούτσια, ρούχα, κουβέρτες και κάθε είδος ιματισμού.

Έλειπε από την  πόλη μας, αυτή, η διαφορετική χρήση προϊόντων ένδυσης και υπόδησης και συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν και αξιοποίησαν αυτήν την ανάγκη των δημοτών.
Μέχρι τώρα, κυρίως, η Εκκλησία διαχειριζόταν αυτό το κομμάτι και είχε την εποπτεία της αξιοποίησης των αγαθών της δωρεάς. Στο παρελθόν, βέβαια, γίναμε μάρτυρες άσχημων εικόνων, που μερίδες κοινωνικών ομάδων μέσα σε σακούλες κουβαλούσαν ρουχισμό και ξεδιαλέγοντας τα πετούσαν σε παρακείμενους κάδους σκουπιδιών ό,τι με τη δεύτερη ματιά δεν τους άρεσε.
Η δράση αυτή της Εκκλησίας σκοπό έχει να βοηθήσει οικογένειες, που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς ρουχισμού. Βασίζεται δε σε δωρεές ανθρώπων που κάποια ρούχα σε καλή κατάσταση τα προωθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν γνωρίζω πώς γίνεται η διαχείριση αυτών των δωρεών, όμως, πιστεύω πως η αρχή ότι «είναι αγαθά και προϊόντα για τους μη έχοντες και τους φτωχούς», δεν παραβιάζεται. Η δωρεά του κάθε συμπολίτη μας πρέπει να καλύπτει ανάγκες ανθρώπων, που δεν έχουν κι όχι ανθρώπων που έχουν και θέλουν και κάτι άλλο ακόμη.
Προσοχή, λοιπόν, σε αυτό το κομμάτι …

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Εσείς, πόσο ελληνικά μιλάτε ; Η μαζική και αβασάνιστη εισροή ξένων λέξεων σε μία γλώσσα είναι επικίνδυνη, γιατί αλλοιώνει και νοθεύει το χαρακτήρα και τη δομή της γλώσσας. Τα Μέσα Μαζικής Επ...
  • Η ανθρωπιά στη ζωή μας ! «Πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος», συμβουλεύει ο πατέρας το γιο, ο παππούς τον εγγονό, η μάνα την κόρη, ο δάσκαλος τους μαθητές του. Και τι σημαίνει τάχα «να είσ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 330 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200