Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που παίρνει ο δημοσιογράφος, ο οποίος στο πλαίσιο του ελεγκτικού ενίοτε αντικειμένου του γράφει και φωτογραφίζει καταστάσεις που χωλαίνουν και «ξενίζουν».


Αυτό κάναμε κι εμείς. Εντοπίσαμε στις 25 Ιουλίου 2019 στο Σταθμό του ΟΣΕ (σσ Τέρμα οδού Μεραρχίας) μια αποκαρδιωτική εικόνα. Μια εικόνα με τα κατά τα άλλα ευρύχωρα πεζοδρόμια, αμέσως μετά τη διασταύρωση προς Νιγρίτα, που ήταν απογοητευτική, γιατί απλώς δεν υπήρχαν τα πεζοδρόμια.

Τα χόρτα ήταν τόσο μεγάλα, που σκέπασαν τα πεζοδρόμια και έβλεπα τους φοιτητές με τα βαλιτσάκια τους, που έφευγαν ή έρχονταν στις Σέρρες να αναγκάζονται να κατέβουν στην άκρη του δρόμου, καθώς στο πεζοδρόμιο είχαν κάνει «κατάληψη» τα χόρτα.

Επισημάναμε το θέμα, θίξαμε την παράμετρο ότι ο Δήμος Σερρών επιβάλλεται να έχει ιδιαίτερη μέριμνα κι ευαισθησία γι’αυτά τα θέματα. Και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός είναι ένα τέτοιο σημείο, που αποτυπώνεται στη μνήμη του κάθε επισκέπτη.

Τέλη Οκτωβρίου 2019 και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να περνώ από το επίμαχο σημείο και να αντικρίζω μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Χόρτα κουρεμένα, ελεύθερα πεζοδρόμια και ένα γενικότερος καλλωπισμός του περιβάλλοντος χώρου. ΕΥΓΕ !


Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος)

 

Διαβάστε επίσης:

  • «Οι Άθλιοι» στη θέση Κλειδί Παρακολούθησα με ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το κανάλι ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με κραυγή απόγνωσης καλούσε το λαό να...