«Μεσημέρι Κυριακής βρέθηκα με την οικογένειά μου σε γνωστή ταβέρνα, στο κέντρο της πόλης των Σερρών για φαγητό.

Κόσμος πολύς σε όλα τα μαγαζιά του πεζόδρομου με μια ηλιόλουστη ημέρα, στις αρχές του Οκτώβρη. Κι ενώ το φαγοπότι ξεκίνησε, έκανε την εμφάνισή του ένα κοπάδι αδέσποτων σκύλων – τα μέτρησα ήταν δώδεκα(12) – άλλα μικρόσωμα κι άλλα μεγαλόσωμα. Σταμάτησαν στα τραπέζια δίπλα, εκλιπαρώντας για ένα μεζέ, σταμάτησαν όμως και το παιχνίδι τα παιδιά των οικογενειών που γευμάτιζαν παραδίπλα.

Προκλήθηκε προ στιγμήν μια μικρή αναστάτωση με κάποιους θαμώνες να φωνάζουν επιτακτικά να φύγουν κι άλλους να πετούν κάτι για να τα κεράσουν. Η εικόνα ήταν απογοητευτική κι εγώ ένιωσα άσχημα, που χρόνια τώρα ζούμε μέσα σε αυτήν την πόλη των αδέσποτων σκύλων, που τα λυπόμαστε μεν, αλλά τα φοβόμαστε κιόλας».

Όλα αυτά, μου τα διηγήθηκε γνωστός δημότης της πόλης με την παράκληση να «γράψω κάτι» για το θέμα αυτό. Κάνοντας, λοιπόν, εικόνα όσα άκουσα, ομολογώ πως υπερίσχυσε η συμπάθειά μου προς τους τετράποδους φίλους και η σκέψη ότι ίσως πεινούσαν δημιούργησε μέσα μου αισθήματα παράξενα.
Το θέμα αυτό διχάζει τους Σερραίους πολίτες και πιστεύω ότι δυσκολεύει και τη Δημοτική Αρχή Χρυσάφη. Η εικόνα των αδέσποτων είναι επιβαρυντική για την πόλη μας κι ομολογώ πως η λύση του προβλήματος είναι ανέφικτη έως αδύνατη.

Οι «πολέμιοι» των αδέσποτων ζητούν την εξαφάνισή τους με όποιο τίμημα, από την άλλη μεριά οι φιλόζωοι «πολεμούν» αυτούς που θέλουν την εξόντωσή τους.

Το πρόβλημα τείνει να γίνει γρίφος. Ποιος θα τολμήσει να καθαρίσει τις Σέρρες από τα αδέσποτα; Ποια είναι η λύση που θα ικανοποιεί τους φιλόζωους και τους «άλλους» , που θέλουν να κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς να φοβούνται; Ζητείται λύση…

Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • «Οι Άθλιοι» στη θέση Κλειδί Παρακολούθησα με ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το κανάλι ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με κραυγή απόγνωσης καλούσε το λαό να...
  • Η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι της απελπισίας ! Ανάμεσα στις χιλιάδες των ειδήσεων, που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, πέρασε και η είδηση αυτή: Γιατροί στη γειτονική Ιταλία επιλέγουν με κριτήριο την ηλικί...


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 615 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200