«Επιτέλους και μία καλή είδηση! Τώρα που εγκαταλείψαμε τα Μνημόνια, ελπίζω πως επιτέλους θα πάρω τη σύνταξή μου. Εννιά μήνες, φίλε μου, απλήρωτος! Αναρωτιέται κανείς σε αυτήν τη χώρα πώς ζούμε;»

Αυτά είναι τα λόγια, ενός από τους χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους για συνταξιοδότηση κι ακόμα περιμένουν . . . Το Κράτος απουσιάζει από παντού! Ποια πρόνοια για τον υπάλληλο που εργάστηκε 35 και 40 χρόνια; Πόσες οικονομίες πρέπει να έχει κάποιος στην άκρη για να μπορεί να ζήσει 9, 10 μήνες ή ακόμη κι έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να πληρώνεται; Γιατί, ο νομοθέτης που θέσπισε τις τρίμηνες αποδοχές, τόσο χρόνο περίπου υπολόγισε πως χρειάζεται για την έκδοση μιας σύνταξης. Τι έγινε, αλήθεια, και ο χρόνος τριπλασιάστηκε; Καθυστερήσεις σε όλες τις πληρωμές παρατηρούνται με αποτέλεσμα τη δυστοκία του παραγόμενου έργου αλλά και την περισσότερη καταπόνηση των ανθρώπων που περιμένουν επιχορηγήσεις, επιστροφή ΦΠΑ, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις και συντάξεις. Η κρατική μηχανή δουλεύει με ρυθμούς χελώνας. Όταν κατακρατούνται για μήνες χρήματα, που έπρεπε να δοθούν στους δικαιούχους, επόμενο είναι να τους ακολουθεί η φτώχεια και η στέρηση μαζί με το δικαιολογημένο παράπονο.

Κι όπως μου έλεγε φίλος, που γνωρίζει από οικονομικά, αυτή η κατακράτηση χρημάτων εμφανίζει το πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο ενώ στην πραγματικότητα είναι τα ευρώ των Ελλήνων που το κράτος διαχειρίζεται όπως αυτό κρίνει με πιο συμφέροντα τρόπο και που εμφανίζουν τις τιμές σε πλεονάζοντα αριθμό. Ψέματα λοιπόν παντού. Μια οικονομία, που δανείζεται τις συντάξεις των υπαλλήλων για δέκα(10) μήνες, που «κλέβει» τις επιδοτήσεις των αγροτών για δύο(2) χρόνια και παραπάνω ενίοτε. Προσπαθεί να μπαλώσει τις τρύπες της σαθρότητάς της με τον πιο αλγεινό τρόπο.

«Δεν με νοιάζει που εσύ αγρότη, συνταξιούχε, επιχειρηματία ζορίζεσαι να τα βγάλεις πέρα, αρκεί εγώ, να εμφανίσω δείκτες και τιμές υψηλές». Αυτά, μάς λέει το Κράτος με τις ενέργειές του κι εμείς ακόμη σιωπούμε . . .

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • «Οι Άθλιοι» στη θέση Κλειδί Παρακολούθησα με ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το κανάλι ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με κραυγή απόγνωσης καλούσε το λαό να...
  • Η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι της απελπισίας ! Ανάμεσα στις χιλιάδες των ειδήσεων, που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, πέρασε και η είδηση αυτή: Γιατροί στη γειτονική Ιταλία επιλέγουν με κριτήριο την ηλικί...


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 530 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200