Επειδή παρακολούθησα την προεκλογική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο του καναλιού «Alpha», έμεινα κατάπληκτος από την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο κ.Μητσοτάκης, λοιπόν, έλεγε εμφατικά (τότε και προεκλογικά) ότι θα έχει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν θα έχει Αναπληρωτές Υπουργούς κι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εξωκοινοβουλευτικοί, που χρημάτισαν στο Δικαστικό Σώμα.

Το μικρό κυβερνητικό σχήμα, λοιπόν, αριθμεί 51 Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς. Έχει δύο(2) Αναπληρωτές Υπουργούς, οι δε Υφυπουργοί συνωστίζονται από το μεγάλο πλήθος. Μάλιστα, τη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κατέλαβε ο μόλις συνταξιοδοτηθείς από το Δικαστικό Σώμα, Δημήτριος Κράνης.

Τίποτα από όσα εμφατικά και στομφωδώς έλεγε σε εκείνη τη συνέντευξη του ο Μητσοτάκης δεν τηρήθηκαν. Επανάληψη, λοιπόν, πράξεων και καταστάσεων όμοιων με εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αείμνηστος παππούς μου, Παντελής, μου έλεγε πάντα: «Μη λες μεγάλα λόγια, γιατί αν τα πεις πρέπει να τα κάνεις».
Στην πολιτική αυτό απουσιάζει, ελλείπει. Τα μεγάλα λόγια λέγονται συχνά, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν. Κι όλοι εμείς ψάχνουμε εναγωνίως αυτόν τον πολιτικό, που θα πει «μεγάλα λόγια» αλλά θα τα κάνει κιόλας.

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • «Οι Άθλιοι» στη θέση Κλειδί Παρακολούθησα με ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το κανάλι ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με κραυγή απόγνωσης καλούσε το λαό να...
  • Η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι της απελπισίας ! Ανάμεσα στις χιλιάδες των ειδήσεων, που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, πέρασε και η είδηση αυτή: Γιατροί στη γειτονική Ιταλία επιλέγουν με κριτήριο την ηλικί...