Επειδή παρακολούθησα την προεκλογική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο του καναλιού «Alpha», έμεινα κατάπληκτος από την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο κ.Μητσοτάκης, λοιπόν, έλεγε εμφατικά (τότε και προεκλογικά) ότι θα έχει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν θα έχει Αναπληρωτές Υπουργούς κι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν εξωκοινοβουλευτικοί, που χρημάτισαν στο Δικαστικό Σώμα.

Το μικρό κυβερνητικό σχήμα, λοιπόν, αριθμεί 51 Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς. Έχει δύο(2) Αναπληρωτές Υπουργούς, οι δε Υφυπουργοί συνωστίζονται από το μεγάλο πλήθος. Μάλιστα, τη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κατέλαβε ο μόλις συνταξιοδοτηθείς από το Δικαστικό Σώμα, Δημήτριος Κράνης.

Τίποτα από όσα εμφατικά και στομφωδώς έλεγε σε εκείνη τη συνέντευξη του ο Μητσοτάκης δεν τηρήθηκαν. Επανάληψη, λοιπόν, πράξεων και καταστάσεων όμοιων με εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αείμνηστος παππούς μου, Παντελής, μου έλεγε πάντα: «Μη λες μεγάλα λόγια, γιατί αν τα πεις πρέπει να τα κάνεις».
Στην πολιτική αυτό απουσιάζει, ελλείπει. Τα μεγάλα λόγια λέγονται συχνά, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν. Κι όλοι εμείς ψάχνουμε εναγωνίως αυτόν τον πολιτικό, που θα πει «μεγάλα λόγια» αλλά θα τα κάνει κιόλας.

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Η «τρελή» κόπωση των εκλογών ! Σχεδόν μισός χρόνος πέρασε με φωνές, συνθήματα, συγκεντρώσεις, ατάκες, με υποσχέσεις και σχεδιασμούς, με δηλώσεις και με το κυνήγι των ψήφων σε πρωταγωνιστικό ρ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 239 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200