Λίγοι μόλις μήνες ύστερα από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η αντιπολίτευση κάθε λίγο και λιγάκι άρχισε να ζητά εκλογές. Έτσι, πέρασαν τα τέσσερα(4) χρόνια …με εντυπωμένες στη μνήμη μας τις φωνές του Μητσοτάκη, της Φώφης, του Λεβέντη, του Θεοδωράκη να επαναλαμβάνουν: «Εκλογές, εδώ και τώρα, κύριε Τσίπρα».

Οι εκλογές, λοιπόν, ήρθαν! Αλλά είναι καλοκαίρι, κάνει αφόρητη ζέστη, προηγήθηκαν και οι Ευρωεκλογές, μαζί με αυτές της Αυτοδιοίκησης και «πέφτουν λίγο βαριά» σε όλους.

Για τους υποψήφιους βουλευτές, το πράγμα δυσκόλεψε περισσότερο, γιατί στις επισκέψεις τους στα χωριά και στις πόλεις οι ακροατές λιγόστεψαν. Για τον Τάσο, το δάσκαλο, που μόλις έκλειναν τα σχολεία «άραζε» στο camping, στις Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής και ξεχνούσε το χρόνο, τώρα κάθε λίγο και λιγάκι μού τηλεφωνά ρωτώντας με: «Πότε είναι οι εκλογές ρε φίλε;»

Για τους τελειόφοιτους, που έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις κι έφυγαν άρον-άρον στη Μύκονο και τη Σαντορίνη για πρώτη φορά διακοπές μόνοι τους να δέχονται μηνύματα από τη μανούλα : «Μην ξεχάσεις, στις 07 Ιουλίου, ψηφίζουμε». Για το φίλο, τον εργαζόμενο, που όταν προγραμμάτιζε τις διακοπές του ήταν Φλεβάρης και ούτε λόγος για εκλογές τότε, να ζει με το δίλημμα: «διακοπές πριν από τις εκλογές ή μετά;» Για όλους εμάς, που οι διακοπές μας είναι τον Αύγουστο να αναρωτιόμαστε: «Θα κάνω διακοπές με Πρωθυπουργό Τσίπρα ή Μητσοτάκη;»

Όπως και να έχει, όλοι μας, στις 07 Ιουλίου πρέπει να «σπάσουμε τις διακοπές μας» και να πάμε να ψηφίσουμε. Για να μην αφήσουμε το 50% του εκλογικού σώματος να αποφασίσει για εμάς. Για να μην χάσουμε μία τετραετία από τη ζωή μας, επειδή οι εκλογές γίνονται στις 07 Ιουλίου κατακαλόκαιρο.

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • «Οι Άθλιοι» στη θέση Κλειδί Παρακολούθησα με ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το κανάλι ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με κραυγή απόγνωσης καλούσε το λαό να...
  • Η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι της απελπισίας ! Ανάμεσα στις χιλιάδες των ειδήσεων, που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, πέρασε και η είδηση αυτή: Γιατροί στη γειτονική Ιταλία επιλέγουν με κριτήριο την ηλικί...