Όλοι συναντούμε τραγελαφικές καταστάσεις στους σερραϊκούς δρόμους. Αποφάσισα, λοιπόν, να ρωτήσω τους αναγνώστες, ακροατές και γενικώς τους διαδικτυακούς φίλους μου (κι όχι μόνο), τι είναι αυτό που τους εκνευρίζει στους Σερραίους οδηγούς. Και ιδού οι απαντήσεις …


1: Με εκνευρίζει το διπλοπαρκάρισμα στους δρόμους της πόλης, το απόλυτο χάος. Ειδικά στις οδούς Μεραρχίας και Παύλου Μελά γίνεται της «κακομοίρας».

2: Με εκνευρίζουν οι φωτεινοί σηματοδότες, που άλλοτε λειτουργούν κανονικά κι άλλοτε όχι, ενώ κάποιοι άλλοι είναι λανθασμένα ρυθμισμένοι (σσ οδός 8ης Μαΐου με Βενιζέλου)

3: Με εκνευρίζει, που σχεδόν η κάθε Δημοτική Αρχή προβαίνει, δίχως την ανάλογη ενημέρωση και «διαβούλευση» νωρίτερα, σε αλλαγές κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Δηλαδή, ξυπνάς ένα πρωί και δεν ξέρεις αν η οδός Μεραρχίας «ανεβαίνει» ή «κατεβαίνει».

4: Με ενοχλεί, που οι τροχονομικοί έλεγχοι και τα αλκοτέστ της Τροχαίας γίνονται κάθε καλοκαίρι στο ίδιο κατηφορικό σημείο λίγο μετά την Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Ήμαρτον, για ένα(1) ποτό βγήκαμε !

5: Με εκνευρίζουν όλοι εκείνοι που βλέπουν την άσφαλτο της πόλης ωσάν ένα απέραντο «σταχτοδοχείο». Γόπες και ό,τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους πέφτει καταγής από χέρια ασυνείδητων πολιτών, ανεγκέφαλων και απαίδευτων οδηγών και ανθρώπων.

6: Με ενοχλούν όλοι εκείνοι οι «δήθεν», οι «ντεμέκ», οι «ποζεράδες», οι του «θεαθήναι», που κυκλοφορούν με αμαξάρες πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που «ντε και καλά» παρκάρουν μπροστά από το café/bar που διασκεδάζουν θεωρώντας ότι το όχημά τους είναι προέκταση του εαυτού τους.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: