Σημείο αναφοράς στις κουβέντες μας, χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και ομιλιών, τόπος για παιχνίδι και ξεκούραση, η πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών. Λίγο πράσινο, ακόμη πιο λίγα παγκάκια, όμως, αγαπημένη συνήθεια μια βόλτα στην «αγκαλιά» της.


Την ώρα που οι Σέρρες ξυπνούν, οι πρώτοι επισκέπτες της πλατείας ψάχνουν το γνώριμο χώρο τους: Μια θέση για ένα παγκάκι. Συνήθως, είναι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, με μία εφημερίδα στο χέρι και τη μοναξιά να κρέμεται στο βλέμμα τους, γεμίζουν τις άδειες ώρες τους με τις εναλλασσόμενες εικόνες της πλατείας. Το «χθες» περίσσεψε στη ζωή τους και το «σήμερα» αδυνατούν να το κατανοήσουν.

Πού και πού ανταλλάσσουν κουβέντες μεταξύ τους αλλά και με περαστικούς μέχρι να έρθει το μεσημέρι. Ανώνυμοι άνθρωποι, πρόσωπα άγνωστα για όλους εμάς, που βιαστικά διασχίζουμε το χώρο της πλατείας, γίνατε δυνατές εικόνες, χαραγμένες μέσα μας.

Σκέψεις : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • «Οι Άθλιοι» στη θέση Κλειδί Παρακολούθησα με ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το κανάλι ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με κραυγή απόγνωσης καλούσε το λαό να...
  • Η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι της απελπισίας ! Ανάμεσα στις χιλιάδες των ειδήσεων, που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, πέρασε και η είδηση αυτή: Γιατροί στη γειτονική Ιταλία επιλέγουν με κριτήριο την ηλικί...