serreslife

Tη λαϊκή αγορά προτιμούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να προμηθευτούν φρούτα και λαχανικά άλλα και άλλα προϊόντα σε φθηνές τιμές. Ωστόσο όπως φαίνεται οι χαμηλές τιμές, η ποικιλία δεν δελεάζουν τους καταναλωτές οι οποίοι είναι φειδωλοί ως προς τις αγορές τους. Υποστηρίζουν ότι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια για αγορές προϊόντων που δεν είναι απαραίτητα. Με τα ελάχιστα χρήματα που έχουν στο πορτοφόλι τους μετρούν ένα, ένα τα ευρώ και αναζητούν τον πάγκο του μικροπωλητή με τα φθηνότερα προϊόντα. Επισκεφθήκαμε συνειδητά την Τρίτη 5 Νοεμβρίου αρχές του μήνα την λαϊκή αγορά και συνομιλήσαμε με μικροπωλητές και καταναλωτές σε μία προσπάθεια να σφυγμομετρούσε την κίνηση που καταγράφηκε. Τρεις μικροπωλητές της λαϊκής οι οποίοι πουλούν προϊόντα μαναβικής και ένας καταναλωτής επώνυμα θέλησαν να τοποθετηθούν για την καταναλωτική κίνηση της λαϊκής αγοράς.

Διίστανται οι απόψεις

serreslife
Η κυρία Τάνια( φωτο) από την Άνω Καμήλα μας δήλωσε ότι οι καταναλωτές που επισκέφθηκαν σήμερα τη λαϊκή αγόρασαν προϊόντα που υπήρχαν στους πάγκους των μικροπωλητών. « Επισκέφθηκε ο κόσμος τη λαϊκή αγορά. Ήταν αρχές του μήνα φαίνεται ότι είχε χρήματα στο πορτοφόλι. Εγώ πουλώ μπρόκολο, κουνουπίδι, αντίδι, φασολάκι, και μαρούλι όλα προς ένα Ευρώ το κιλό. Πιστεύω ότι οι τιμές μας είναι καλές και έτσι τις αντιμετωπίζει το καταναλωτικό κοινό».

 

serreslife
Ο μικροπωλητής ειδών μαναβικής Χ.Τ.( φωτο) από τη Μονόβρυση αντίθετα υποστήριξε ότι η κίνηση ήταν μέτρια γιατί οι καταναλωτές δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα λόγω της υψηλής ανεργίας και της υπερφορολόγησης. «Προσπαθεί ο καταναλωτής να βρεί το ποιο φθηνό. Όσο θα περνά ο καιρός και να διανύουμε τον χειμώνα η κατάσταση θα χειροτερεύει για μας τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών. Ο κόσμος τα χρήματα που έχει τα προορίζει για να πληρώσει λογαριασμούς και τον ΕΝΦΙΑ.

 

serreslife
Ο Δημήτρης Καραγιάννης( φωτο) από την θεσσαλονίκη πουλούσε σήμερα στη λαίκή αγορά των Σερρών πράσινα μήλα( ξυνόμηλα). Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την προσέλευση του καταναλωτικού κοινού, ούτε και από τις πωλήσεις. «Ο κόσμος χρωστάει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, πληρώνει ανελαστικές υποχρεώσεις στους λογαριασμούς, δεν τους μένουν χρήματα για να προβεί σε αγορές στις λαϊκές. Αγοράζει αλλά πολύ μικρές ποσότητες. Σκεφτείτε ότι πουλώ μήλα 50 λεπτά το κιλό και κανείς δεν μου λέει βάλε ένα τελάρο, παίρνει ένα ή δύο κιλά. Άλλοι αγοράζουν 50 λεπτά το κιλό χονδρική και εγώ πουλάω 50 λεπτά το κιλό».

Είναι ακριβή η λαϊκή για το πορτοφόλι του Έλληνα.

 

serreslife
Ο συνταξιούχος κύριος Νίκος( φωτο) επισκέφθηκε την Τρίτη την λαϊκή αγορά ως καταναλωτής. «Στη λαϊκή αγορά των Σερρών υπάρχει επάρκεια αγαθών αλλά οι τσέπες είναι άδειες. Μεγάλο μέρος των χρημάτων της σύνταξης προορίζεται για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και φόρους και μοιραία δεν μένουν πολλά χρήματα» μας ανέφερε. Παρατηρεί ότι μένουν λίγα για την λαϊκή αλλά δεν μπορείς να αγοράσεις όσα θα ήθελες επειδή οι τιμές είναι υψηλές. « Όλα τα προϊιντα στη λαϊκή είναι ακριβά σε σχέση με το ύψος των μισθών και των συντάξεων της σημερινής εποχής. Οι εποχές άλλαξαν και με την κρίση οι αγορές γίνονται με φειδώ» κατέληξε.

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: