Τον νέο προπονητή της ομάδας μας Δημήτρη Ελευθερόπουλο παρουσίασε στα Μ.Μ.Ε, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ κ.Νίκος Σολούγκας, αναλύοντας παράλληλα και το πλάνο της διοίκησης, ενώ προανήγγειλε την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2022-23. Η Συνέντευξη τύπου δόθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “κόκκινων” είπε αναλυτικά:

“Χαίρομαι που είμαι εδώ. Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα, που πάντα το είχα στο μυαλό μου, ότι θα ήθελα να προπονήσω και ήρθα την καταλληλότερη στιγμή. Ήθελα να δουλέψω εδώ γιατί είναι μια ομάδα, που έχει ιστορία και φανέλα και μια πόλη, που είναι δίπλα στην ομάδα, οι Σέρρες είναι «ποδοσφαιρούπολη» και νομίζω ότι δίνει όλα τα εχέγγυα σε έναν προπονητή, για να έχει φιλοδοξίες. Το κατάλληλο timing που ανέφερα, έχει να κάνει το ότι υπάρχει μια πολύ σταθερή διοίκηση, σοβαρή που είναι η εξαίρεση στην κατηγορία και με κέρδισε. Η διοίκηση αυτή έχει φτιάξει τις συνθήκες για ένα υπέροχο αθλητικό κέντρο, οπότε ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο, που βρίσκομαι εδώ. Αυτά σχετικά με το σκέλος της επιλογής μου για τον Πανσερραϊκό και το πόσο χαρούμενο με κάνει αυτό.

Σχετικά με την ομάδα, που είναι και το πιο σημαντικό, θεωρώ ότι με τις κινήσεις που έχουμε κάνει, υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Τα περισσότερα παιδιά που θέλαμε, σχετικά εύκολα πείστηκαν για το πρότζεκτ της ομάδας και μάθανε πληροφορίες, γιατί ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι μικρός και όλα μαθαίνονται. Έχουμε πάρει παιδιά σε καλή ηλικία, με μεγάλη προοπτική και αυτό που μένει, με τους καλούς παίκτες που έχουμε, να γίνουμε μια πολύ καλή ομάδα και φυσικά αυτό είναι αρμοδιότητα δική μου και του συνεργάτη μου, του Στέλιου Βενετίδη.

Γυρνώντας αυτή την εβδομάδα στην πόλη, υπάρχει ένα ερώτημα από τους φίλους της ομάδας, προς εμένα, σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε φέτος, κάτι που το θεωρώ φυσιολογικό, αφού έχουν ανέβει οι προσδοκίες, με τις κινήσεις που έχουνε γίνει. Εγώ αυτό που μπορώ να πω, και είναι το πιο σημαντικό, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, είναι να σταθούμε αντάξιοι του μεγέθους του Πανσερραϊκού! Όχι των προσδοκιών αλλά του μεγέθους του Πανσερραϊκού!

Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς ο Πανσερραϊκός, θα έπρεπε να στοχεύει σε συγκεκριμένα πράγματα. Μια ομάδα σαν τον Πανσερραϊκό, το να τερματίζει στην μέση της βαθμολογίας, δεν είναι επιτυχία, πολλώ δε μάλλον, αυτό που έγινε την περσινή σεζόν, που και μεγάλους παίκτες είχε, αφού για το ρόστερ εκείνο, επουδενί, δεν άξιζε στην διοίκηση να καρδιοχτυπά. Οπότε το μέλημα μας -κι αυτό πρέπει να το καταλάβουνε όλοι- γιατί εγώ το έχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή, ότι πρέπει να φανούμε αντάξιοι του μεγέθους της ομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πανσερραϊκός θα πρέπει κάθε χρόνο να τερματίζει ψηλά. Για πρωτάθλημα, σαφέστατα δεν μπορείς να μιλήσεις μέσα Ιουλίου, γιατί είναι ένας μαραθώνιος, πάρα πολύ δύσκολος, δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσει, συνήθως δεν ξεκινάει ποτέ στην ώρα του και ποσά παιχνίδια θα έχεις μεσοβδόμαδα, υπάρχουν ακόμη κάποιες ομάδες που θα έχουν υψηλούς στόχους, αλλά αυτό που σίγουρα πρέπει να φροντίσουμε όλοι είναι να είμαστε αντάξιοι του μεγέθους του Πανσερραϊκού, άρα θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε χαρακτηριστικά:

“Την ψυχολογία την παίρνει ο ποδοσφαιριστής όταν νιώθει δυνατός ποδοσφαιρικά. Είναι υποχρέωση του ποδοσφαιριστή σε αυτό το επίπεδο να μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση. Δεν παίζουμε σε πρωτάθλημα Κ17. Η ψυχολογία του φτιάχνει όταν βελτιώνεται και όταν νιώθει ότι έχει δυνατή ομάδα. Και όλοι εμείς εδώ αυτό που επιδιώκουμε και θα καταφέρουμε είναι νιώσουμε ότι είναι δυνατοί παίκτες σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Γι’αυτό είπα από την αρχή ότι ο στόχος που είναι πολύ πιο σημαντικός, από οτιδήποτε άλλο είναι να κατανοήσουμε όλοι το μέγεθος του Πανσερραϊκού.

Έχουμε πάρει ένα κράμα ποδοσφαιριστών σε πολύ καλή ηλικία νεαρά παιδιά, έχουμε έμπειρα παιδιά που θα μας βοηθήσουν ποικιλοτρόπως. Έχει μπει περισσότερο το Ελληνικό στοιχείο, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες μας γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας και της ομάδας του Πανσερραϊκού και υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό, που τους το ανέφερα ήδη, ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός. Το ρόστερ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απομένουν πολύ λίγες κινήσεις ακόμη και όταν ολοκληρωθεί θα υπάρχουν δυο παίκτες σε κάθε θέση.

Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα που έχουμε κάνει. Για τα παιδιά που ήρθαν και για όσα παιδιά παρέμειναν, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ομάδας. Με κάνουν αισιόδοξο οι εγκαταστάσεις που έχω συναντήσει, διότι ως προπονητής περνάω πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο. Δουλεύω πολύ ομάδα και ατομικά σε υποομάδες. Δυστυχώς η δομή της Super League 2 αυτή είναι… δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε και με πόσες ομάδες. Θα πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα που θα ανταπεξέλθει όλες τις δυσκολίες, οι οποίες θα είναι για όλες τις ομάδες το ίδιο.

Το να υπάρχει μεγάλη προσδοκία στην ομάδα, το βρίσκω θετικό! Πάντα λειτουργούσα πολύ καλά υπό πίεση και ποδοσφαιρικά και προπονητικά. Πρέπει να το διαχειριζόμαστε όλοι και να γίνετε δημιουργικό το άγχος. Έχουμε ευθύνη όλοι, να κατανοήσουμε γιατί χρονιά μιλάμε. Ναι δεν αναφερόμαστε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από μέσα Ιουλίου, αλλά το να βρισκόμαστε στις υψηλές θέσεις είναι ξεκάθαρο”.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...