Στο επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού  θα βρεθεί το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουνίου 2019 το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro GP 2019.

Τον αγώνα που θα συγκεντρώσει στις Σέρρες τους κορυφαίους αναβάτες εντούρο του κόσμου διοργανώνει στο μοναδικό αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδας για έκτη φορά η Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών.

Μετά την Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως θεσμός στο χώρο του enduro θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες.

O συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί τον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro Gp.

Οι άνθρωποι της ΛΑΜΣ και του Serres Offroad Premio, έχοντας μεγάλη εμπειρία σε διοργανώσεις τέτοιου είδους και μεγέθους, κατάφεραν σε λιγότερο από δύο μήνες να έχουν τα πάντα έτοιμα.

Από την Δευτέρα 10 Ιουνίου, άρχισαν οι Σέρρες να ζουν στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, αφού στην πόλη βρίσκονται όλες οι εργοστασιακές ομάδες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Στο κέντρο του αγώνα το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, στου οποίου την πίστα MotoCross, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα.

Η δεύτερη ειδική διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και είναι η “enduro” ειδική διαδρομή του αγώνα.

Η ποικιλομορφία του εδάφους της περιοχής του Αϊ Γιώργη έχει κάνει πολλές φορές τους αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος να λατρέψουν αυτήν την ειδική διαδρομή.

Η τρίτη ειδική διαδρομή βρίσκεται στην περιοχή της Ραχωβίτσας και αποτελεί την πιο τεχνική και δύσκολη διαδρομή του αγώνα.

Επίσης, όσοι παρευρεθούν την Παρασκευή στις 14 Ιουνίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, εκτός από τους αναβάτες του EnduroGP, θα απολαύσουν κι ένα ακόμη υπερθέαμα από την ομάδα SXS by Dimitris Cocos.

Δύο αναβάτες της ομάδας θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με μοτοσυκλέτες, ATV και scooter.

To stunt x-treme show θα ξεκινήσει στις 18:00, μισή ώρα δηλαδή πριν την super Test του EnduroGP και θα συνεχιστεί για μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της Super Test.

Οι SXS ιδρύθηκαν το 2005 και από τότε έως και σήμερα μας χαρίζουν ξεχωριστό θέαμα κάθε φορά που εμφανίζονται σε κάποιο event.

Η ομάδα SXS αποτελείται από αμέτρητα οχήματα και ξεχωριστούς αναβάτες που χαρίζουν άφθονο θέαμα με ότι όχημα και να τους βλέπουμε!

Η ΛΑΜΣ και το Αυτοκινητοδρόμιο περιμένουν όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους, αλλά και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αγκαλιάσουν την εκδήλωση αυτή και να παραβρεθούν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα που προσφέρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:

Δεκαπέντε (15) ευρώ για το τριήμερο

(Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)

Δώδεκα (12) ευρώ για το διήμερο

(Σάββατο-Κυριακή)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά οι ώρες έχουν ως εξής:

Παρασκευή

09:00 – 13:00 δοκιμές αναβατών στο training area (αυτοκινητοδρόμιο Σερρών)

18:00 – 18:30 X-treme Stunt Show από τους SXS.gr (αυτοκ/μιο Σερρών)

18:30 -21:00 Super Test (αυτοκ/μιο Σερρών)

Σάββατο & Κυριακή

09:00 εκκίνηση 1ου αναβάτη

09:15* είσοδος πρώτου αναβάτη στην Enduro Test

09:50 είσοδος πρώτου αναβάτη στην Extreme Test

10:45 είσοδος πρώτου αναβάτη στην Cross Test

11:00* δεύτερο πέρασμα στην Enduro Test

11:35 δεύτερο πέρασμα στην Extreme Test

12:30 δεύτερο πέρασμα στην Cross Test

12:45* τρίτο πέρασμα στην Enduro Test

13:20 τρίτο πέρασμα στην Extreme Test

14:15 τρίτο πέρασμα στην Cross Test

14:30* τέταρτο πέρασμα στην Enduro Test

15:05 τέταρτο πέρασμα στην Extreme Test

15:35* τέταρτο πέρασμα στην Cross Test

16:05 είσοδος πρώτου αναβάτη για service στα paddock**

* κατά προσέγγιση

** μόνο το Σάββατο

EnduroGP

Στην κορυφαία κατηγορία θα αναμετρηθούν 22 αναβάτες που ανάλογα με την μοτοσυκλέτα τους θα χωριστούν σε τρεις υποκατηγορίες (Ε1, Ε2, Ε3).

Πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας, ο Bradley Freeman (Beta), ο Steve Holcombe (Beta) και ο Daniel McCanney (TM) ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στη μάχη για την κορυφή τον Alex Salvini (Honda) και τον νικητή στον τελευταίο αγώνα των Σερρών, Eero Remes (Yamaha). Ανάμεσά τους θα είναι και ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει να βαθμολογηθεί στην EnduroGP, ο πολυπρωταθλητής Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda).

Junior Enduro

Σε αυτή την κατηγορία (κάτω των 23 ετών) θα πάρουν μέρος 20 αναβάτες προερχόμενοι από δέκα διαφορετικές χώρες. Μεγάλο φαβορί είναι ο 20 ετών Andrea Verona (ΤΜ) που φέτος έχει κάνει το έξι στα έξι έχοντας καταφέρει παράλληλα να σημειώσει χρόνους ακόμα και μέσα στην εξάδα της Γενικής κατάταξης.

Open Cup

Στη νέα κατηγορία που θεσπίστηκε φέτος (με τρεις υποκατηγορίες: δίχρονα, τετράχρονα και Senior με αναβάτες άνω των 37 ετών) θα εκκινήσουν 22 αναβάτες μεταξύ των οποίων και 13 Έλληνες. Από τις διεθνείς συμμετοχές ξεχωρίζει ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής David Knight (Senior) ενώ από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος οι:

#678 Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda)

#777 Νικόλαος Μανώλογλου (Beta)

#524 Γιώργος Πισιμάνης (Yamaha)

#782 Απόστολος Καζάκης (ΚΤΜ)

#713 Ευστρ. Καλενδέρης (ΚΤΜ)

#736 Μίνως Κονίδης (ΤΜ)

#685 Γιάννης Χασάπης (ΚΤΜ)

#599 Δημήτρης Καρακούσης (Beta)

#788 Αντώνης Μακαρώνας (ΚΤΜ)

#625 Δημήτρης Μαραγκός (Yamaha)

#675 Κωνσταντίνος Νικιάς (Husqvarna)

#652 Παναγιώτης Ζαφειρίου (Suzuki)

#628 Χρήστος Σαματιάλης (ΚΤΜ)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ ζωντανά τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται στη σελίδα enduro-live.info.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Ο "νέος Τσιμίκας" κλείνει στη Βίλεμ Ο Πανσερραϊκός έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι ομάδα που παράγει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μελλοντικά αναδεικνύονται σε σούπερ περιπτώσεις. Χαρακτη...