promaxonas_trakΚάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) για την Κυριακή 18 Δεκέμβρη και ώρα 10:30’ το πρωί.

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων οργανώνεται πανελλαδικά στα σύνορα του Προμαχώνα.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 18 Δεκέμβρη στα σύνορα του Προμαχώνα. Η κινητοποίηση της Κυριακής είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν στους νομούς της Κ. Μακεδονίας (την Τρίτη 13 Δεκέμβρηστο Λαγκαδά καιΤετάρτη 14 Δεκέμβρη στα Διόδια των Μαλγάρων & της Λεπτοκαρυάς ).Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΠΑΣΥ έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Τοπική Γραμματείατης Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και σε συνεργασίαμε το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλούν όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και αγρότες, όλο τον εργαζόμενο λαό να πάρει μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται πανελλαδικά στα σύνορα του Προμαχώνα την Κυριακή 18 Δεκέμβρη και ώρα 10:30’ το πρωί.

Η κινητοποίηση της Κυριακής είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν στους νομούς της Κ. Μακεδονίας (την Τρίτη 13 Δεκέμβρηστο Λαγκαδά καιΤετάρτη 14 Δεκέμβρη στα Διόδια των Μαλγάρων & της Λεπτοκαρυάς ).

Στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι μικροί και μεγάλο μέρος μεσαίων κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα για ότι βιώνουν υπεύθυνες είναι η Ε.Ε. και οι ελληνικές κυβερνήσεις με την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Πολιτική που εξυπηρετεί και στηρίζει τα κέρδη και προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές κ.ά συρρικνώνοντας παραπέρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων, που μεγάλος αριθμός είναι εγκατεστημένος σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές .

Η δραστική μείωση στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας, με ταυτόχρονη αύξηση της τιμής τους στον καταναλωτή – εργαζόμενο της πόλης, η αύξηση του κόστους παραγωγής από την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών, των μέσων και εφοδίων, η αύξηση του Φ.Π.Α, η τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, τη φοροληστεία της αγροτικής λαϊκής κατοικίας μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ, έχουν οδηγήσει χιλιάδες κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και εγκατάλειψη του επαγγέλματος, την τελευταία 5ετία.

Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες , τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 επιταχύνοντας την καταστροφή των φτωχών κτηνοτρόφων.

Σήμερα οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα . Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η Ε.Ε οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών νοικοκυριών.
Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 18 Δεκέμβρη στα σύνορα του Προμαχώνα

Σήμερα είναι ώριμες οι συνθήκες και διεκδικούμε:

Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα .

Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.

Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή των τόκων - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια .

Αύξηση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.

Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής(κολόνες ΔΕΗ) ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Απόσυρση του νόμου για τους συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και τους αγροτικούς συλλόγους της υποταγής.

ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο φορέα με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους, κατάργηση των χαρατσιών

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των κρατικο-συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα.

Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο των αιτημάτων οι κτηνοτρόφοι συντονίζουμε τον αγώνα με τους άλλους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργατοϋπαλλήλους, τους γεωτεχνικούς, τους αυτοαπασχολούμενους τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στα σύνορα του

ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10: 30΄ το πρωί.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 316 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200