evz-agrotesΔεν τα βρήκαν διοίκηση με αγροτοσυνδικαλιστές.
«Ο κ.Γερούκης ήρθε από την Αθήνα για να βάλει λουκέτο στο τελευταίο φουγάρο του νομού Σερρών» , δηλώνουν οι παραγωγοί τεύτλων.

Ένταση,διαμαρτυρίες και αποχωρήσεις χθες κατά την συνάντηση της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με τουςΣερραίους αγροτοσυνδικαλιστέςστο Εργοστάσιο των Σερρών .

Την Πέμπτη 18/3 το μεσημέρι συναντήθηκε η διοίκηση της ΕΒΖ με τους Σερραίους αγοτοσυνδικαλιστέςκαι συζήτησανθέματα που αφορούν την τευτλοκαλλιέργεια και το εργοστάσιο Ζάχαρης στις Σέρρες .

Τα αίματα «άναψαν», όταν οι αγρότες των Σερρών έθεσαν θέμα για το μέλλον τη ς καλλιέργειας των τευτλών στο νομό Σερρών αλλά και τις ανησυχίες τους για την λειτουργίατου Σερραϊκού εργοστασίου ζάχαρης .Ο διαμαρτυρίες των αγροτών έντονες προς τον πρόεδρο κ. Χρυσόστομο Γερούκη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης , αφού δεν έπαιρναν απαντήσεις στα ερωτήματά τους .

Τα μέλη των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νομού Σερρών άνοιξαν τον δρόμο της αποχώρησης από την σύσκεψη .Ο κ. Γιάννης Τουρτούρας , πρόεδρος του ΑδέσμευτουΑγροτικού Συλλόγου Μητρουσίου δήλωσε για την αποχώρηση από την σύσκεψη « Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία ,εμείς από την αρχή είδαμε ότι υπάρχει μείωση ο πρόεδροςπροσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς ,έλεγε την μισή τιμή στους παραγωγούς ,όντως η τιμή δεν έχει αλλάξει αλλά έχουν αλλάξει όλα τα άλλα . Σήμερα ήταν μια φαρσοκωμωδία , ο κ. Γερούκης ήρθε από την Αθήνα ουσιαστικά για να βάλει λουκέτο στο τελευταίο φουγάρο του νομού Σερρών ,εμείς ζητήσαμε να παραμείνουν οι τιμές και όλα όπως ήταν . Εμείς καταγγείλαμε την διαδικασία και αποχωρήσαμε»

« Ο πρόεδρος ήταν αυθάδης , προκλητικός ,μας χαρακτήρισε εξτρεμιστές . Δεν έδωσε απάντηση σε καμία ερώτηση, κάναμε και προτάσεις και δεν μας είπε τίποτα»υπογράμμισε ο κ. Τουρτούρας .

Ο κ. Κώστας Ξενιτίδης ,πρόεδρος της ΟΑΣ , ήταν από αυτούς που αποχώρησε από την σύσκεψη φανερά εκνευρισμένος . « Προκλητική και άσχετη η παρουσία του κ. Γερούκη ,με το αντικείμενο . Προβλέπω ότι η διοίκηση μάλλον θα κλείσει σύντομα το εργοστάσιο .Είναι οι μόνοι που δεν το βλέπουν,ενώ όλοι οι άλλοι το βλέπουν . Δεν μπορεί να λέει ότι δεν έχει σημασία αν μειωθεί η τιμή στα τεύτλα αρκεί να μην χάσουν οι μέτοχοι τα χρήματά τους» δήλωσε στην « Σ»ο κ. Ξενιτίδης και συνεχίζοντας τόνισε « Έχουν βγάλει τιμοκατάλογο ,ο παραγωγός χάνει 50 με 60 ευρώ ανά στρέμμα . Στο νομό Σερρών σπέρνονται τεύτλα 60.000 στρέμματα , με το τιμολόγιο που παρουσιάζουν,δεν θα σπαρθούν ούτε 10.000στρέμματα . Εμείς δηλώσαμε ότι πρέπει να αποσύρουν τον τιμοκατάλογο όσο είναι νωρίς και να βγάλουν ένα τιμοκατάλογο που να είναι προσιτός στους παραγωγούς χωρίς να έχει μειώσεις στην πρώτη ύλη . Οι περικοπές να γίνουν από άλλους όχι από τους παραγωγούς .Αποχωρήσαμε από την σύσκεψη γιατί αυτά που έλεγε ο πρόεδρος και η διοίκηση της ΕΒΖ δεν ήταν σωστά».

Διαβάστε επίσης: