eas_visaltias«Προτροπή» του Προέδρου της ΕΑΣ Βισαλτίας.
Δεν μπορεί να ξεπεράσει ακόμη ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας Παύλος Αραμπατζής, τις βολές που δέχθηκε η Ένωση της Βισαλτίας, από το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό, για το θέμα της ψηφιοποίησης. Η πορεία και τα αποτελέσματα μπορεί να τον δικαίωσαν, ωστόσο η πικρία είναι φανερή. Η ΕΑΣ Βισαλτίας έκοψε πρώτη το «νήμα» της ψηφιοποίησης στο νομό Σερρών, παρά το γεγονός- όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας στο Ε.Β.- πως κάποιες «Κασσάνδρες» υποστήριζαν ότι δεν θα πληρωθούν οι αγρότες της περιοχής, πως είναι αρκετά καθυστερημένοι στις ψηφιοποιήσεις και στις δηλώσεις κορμού.
«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, είμαστε η πρώτη Ένωση που τελείωσε στο νομό Σερρών, σε αντίθεση με κάποιους που φώναζαν ότι από την 1η Νοεμβρίου είχαν τελειώσει και είχαν και τη διάθεση να μας βοηθήσουν. Εμείς λέμε αν θέλουν να τους στείλουμε έμπειρο προσωπικό που έχουμε, γιατί εμείς ξεκινήσαμε 1 Νοεμβρίου την ψηφιοποίηση και στις 15 Ιανουαρίου τελειώσαμε,» επανέλαβε ο κ. Παύλος Αραμπατζής.

Βέβαια, πρόσφατα και συγκεκριμένα στην εκπομπή «1η Επιλογή» και στη συνάδελφο Λία Μαυρίδου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΣ Σερρών Αντώνης Ανεσιάδης, υποστήριξε πως η «χείρα βοηθείας» που έτεινε προς την Ένωση της Βισαλτίας έγινε με καλή πρόθεση και πως ουσιαστικά έγινε με προτροπή της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η απάντηση του Προέδρου της ΕΑΣ Βισαλτίας, ήταν σε αυστηρό τόνο:
«Ο καθένας είναι καλό να βλέπει τα του οίκου του κι όχι τι γίνεται με τους γείτονές του. Είμαστε τελειωμένοι. Η ΕΑΣ Σερρών έχει κάποια προβλήματα και μακάρι να πληρωθούν οι παραγωγοί. Έχουν πολλές δηλώσεις που δεν τις ψηφιοποίησαν. Είπα ότι καλά θα κάνεις να βλέπεις τα του οίκου σου, να τελειώνεις τη δουλειά σου και μετά συναδερφικά να βοηθήσεις κάποιους. Εμείς ουδέποτε ζητήσαμε βοήθεια».
Και μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως υποβόσκει μία κόντρα μεταξύ των δύο Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ΕΑΣ και Βισαλτίας, ωστόσο ο κ. Παύλος Αραμπατζής ξεκαθαρίζει:
«Δεν υποβόσκει καμία κόντρα, αλλά εμείς δεν μπλεχτήκαμε ποτέ στα… πόδια κανενός, ούτε αναφέραμε κάτι. Μπορεί κάποιοι να επιδίωξαν να πληγεί το κύρος της ΕΑΣ Βισαλτίας, αλλά πάνω σ’ αυτό εμείς πεισμώσαμε και πραγματικά πετύχαμε το ακατόρθωτο σε μια επαρχία που είναι τεράστια, που ψηφιοποιήσαμε με ενότητες του 1935».
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας δίνει μια υπόσχεση, τονίζοντας ότι αποτελεί και μεγάλο «στοίχημα» για τη Διοίκηση της Ένωσης. Ότι, δηλαδή, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2010, θα έχει τελειώσει το έργο των δηλώσεων, υπογραμμίζοντας πως και τεχνογνωσία υπάρχει, αλλά και έμπειρο προσωπικό. «Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην πετύχουμε το στόχο μας,» δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Παύλος Αραμπατζής.
Αν και υπάρχει η δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πως μέχρι τις Μαρτίου θα καταβληθεί και το υπόλοιπο των δικαιωμάτων, ωστόσο ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας εκφράζει την πεποίθηση ότι τα δικαιώματα θα καταβληθούν στις 15 Μαρτίου.
Ο κ. Παύλος Αραμπατζής δηλώνει πως έγινε μια καταπληκτική δουλειά για ένα τιτάνιο έργο και πρόσθεσε:
«Ήταν ένα εθνικό κτηματολόγιο στην ουσία. Ψηφιοποίησαν όλες οι Ενώσεις μέσω της ΠΑΣΕΓΕΣ, περισσότερα από 35 εκατομμύρια στρέμματα. Ένα έργο το οποίο δεν έγινε τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαστε περήφανοι που όλες οι Ενώσεις το έκαναν με ένα κόστος μηδαμινό, αν αναλογιστούμε ότι όταν έγινε το εθνικό κτηματολόγιο δαπανήθηκαν και πολλά χρήματα και δεν έγινε τίποτα. Εμείς με 21 εκατομμύρια ευρώ πανελλαδικά, κάναμε το εθνικό κτηματολόγιο. Εμείς μπορούμε αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε στους αγρότες μια τιμή που πραγματικά να τους διασφαλίζει ένα εισόδημα. Μερικές φορές αυτό δεν επιτυγχάνεται, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς οι υπεύθυνοι. Συνυπεύθυνος είναι και ο αγροτικός κόσμος. Η ζωή προχωρά. Η αγορά είναι μεγάλη. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε συλλογικά για να πετύχουμε. Ο καθένας μόνος του είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εμείς είμαστε εδώ, περιμένουμε τους αγρότες, να πιστέψουν ότι μπορούμε να πετύχουμε».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 451 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200