Το δρόμο για την Αθήνα θα πάρουν την Πέμπρη το πρωί Σερραίοι αγρότες από το μπλόκο του Λευκώνα όπου στις 6 το απόγευμα έχει οριστεί η συνάντηση των αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν αγρότες από τα μπλόκα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος είπε πως θα συμμετέχει ο ίδιος στη συνάντηση, ο κ. Γιάννης Τουρτούρας και την Τετάρτη θα αποφασίσουν ποια άλλοι δύο αγρότες θα είναι μαζί τους καθώς και νέοι αγρότες ως παρατηρητές. Από τα πρώτα θέματα που θα μπουν στην ατζέντα της συζήτησης είναι η τιμή του πετρελαίου, η διασφάλιση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων από τη διαρκή κατάρρευση των τιμών, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, η μείωση του κόστους παραγωγής και σειρά άλλων αιτημάτων που ζητούν την επίλυσή τους οι αγρότες.

Ο κ. Λίτος είπε πως την Τετάρτη δεν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο της Ε.Ο Σερρών Θεσσαλονίκης ούτε θα προσπαθήσουν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στον Προμαχώνα, όπως επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάνουν τα τελευταία βράδια, εμποδιζόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Διαβάστε επίσης: