Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα που πλέον γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου απέκλεισαν την Τρίτη από τις 17:00 το απόγευμα αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Με περίπου τρία τρακτέρ στη μέση του δρόμου και άλλα 50 παρατεταγμένα στην άκρη, η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα και γίνόταν μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Ο δρόμος άνοιξε λίγο μετά τις 21:00.

Κλείστηκε το ραντεβού αγροτών – κυβέρνησης

Στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης «κλείδωσε» το ραντεβού μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στη συνάντηση, πέρα από τον κ. Αραχωβίτη, θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στο διάλογο» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης και συμπλήρωσε: «Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας».

«Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή» συμπληρώνει και τονίζει «ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής».

Διαβάστε επίσης: