Τον... τίτλο του νεότερου σε ηλικία ενεργού μπλοκατζή έχει κατακτήσει και μάλιστα επάξια, κατά τη διάρκεια των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, ένας πιτσιρικάς από το χωριό Δήμητρα του νομού Σερρών, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος.

Τον πολύ νεαρό μπλοκατζή ανέλαβε καθ’ ολοκληρίαν να μυήσει στην... «τέχνη» των αγροτικών κινητοποιήσεων ο μάχιμος αγροτοσυνδικαλιστής από τη Νιγρίτα Σερρών, Στέργιος Λίτος, ο οποίος και μιλά με τα καλύτερα για το... νεαρό συνοδοιπόρο του στα φετινά μπλόκα.

Και οι δυο, μαζί φυσικά με άλλους συντοπίτες τους αγρότες, συμμετέχουν ενεργά στα μπλόκα, δίνοντας κάθε μέρα δυναμικό παρόν, τόσο στο δρόμο και πιο συγκεκριμένα στο Λευκώνα, όσο και οπουδήποτε αλλού επιτάσσει το καθήκον, όπως τα σύνορα του Προμαχώνα, η πόλη των Σερρών κ.λπ.

Ποιο είναι το...καθήκον για ένα 13χρονο παιδί, μαθητή της πρώτης τάξης του Γυμνασίου, όπως είναι ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, δεν είναι κανείς πιο κατάλληλος από τον ίδιο να μας το εξηγήσει.

«Φέτος πρώτη φορά, μαζί με τους φίλους μου συμμετέχουμε στην προσπάθεια των αγροτών, να πιέσουμε μήπως και καλυτερέψει η κατάσταση στα αγροτικά», αναφέρει ο 13χρονος μπλοκατζής από το χωριό Δήμητρα.

Ο ίδιος, όπως μας είπε βέβαια, έχει φέτος ένα ακόμα λόγο, να βγει πιο δυναμικά στα μπλόκα, μαζί με τους πιο έμπειρους.

«Από πολύ μικρός ακολουθώ τον πατέρα μου, που είναι τευτλοπαραγωγός και βοηθάω στις αγροτικές εργασίες. Φέτος, όμως, για πρώτη φορά, δεν θα σπείρουμε τεύτλα, γιατί κλείνουν τα εργοστάσια ζάχαρης. Εμείς τώρα πρέπει να βρούμε άλλη καλλιέργεια, ώστε να βγάζουμε τα προς το ζην», δήλωσε στον ΑγροΤύπο, ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος έχει αναγράψει και πάνω στο τρακτέρ του μπαμπά του, που μετέχει στα μπλόκα, το όνομά του.

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε επίσης: