Στο δρόμο για τα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης πήραν την Τρίτη το πρωί αγρότες των Σερρών για τη μη καταβολή αποζημιώσεών τους από τον ΕΛΓΑ επειδή δεν κατέβαλε τα τέλη στο Οργανισμό ο τοπικός ανταποκριτής προκειμένου να συναντηθούν με την προϊσταμένη για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ανάστατοι είναι οι αγρότες των κοινοτήτων Άνω και Κάτω Μητρουσίου, Μονοκκλησιάς, Ανω Καμήλας, και  Προβατά του Δήμου Σερρών, ύστερα από την ενημέρωση που είχαν από τον ΕΛΓΑ για την αδυναμία καταβολής των αποζημιώσεων που δικαιούνται  για τις ζημίες που υπέστησαν το περασμένο καλοκαίρι.  Όπως ισχυρίζονται, παρά το γεγονός ότι  κατέβαλλαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον οργανισμό και έχουν τα απαιτούμενα παραστατικά, εντούτοις αυτές ουδέποτε αποδόθηκαν.

«Εκτός του ότι μας χτυπάει η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, μας χτύπησε το καλοκαίρι και ο καιρός, τώρα μας χτυπάει και ο Δήμος Σερρών. Υπάλληλος του Δήμου Σερρών είναι ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ που δεν κατέβαλλε  τις εισφορές για 18.000 στρέμματα» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος. «Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα χρήματα δόθηκαν. Θέλουμε να έρθουν τα πορίσματα και τα λεφτά των αγροτών».

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αγροτών παρουσία του νομικού τους συμβούλου Παναγιώτη Σπυρόπουλου με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Γρηγοριάδη. Ο κ. Δήμαρχος κάλεσε και τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ που είναι υπάλληλος του Δήμου Σερρών , να παραστεί και να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη με τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλλει.

Ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ ισχυρίσθηκε πως τα χρήματα τα είχε σπίτι του, πως έπεσε θύμα κλοπής δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου μεταξύ των κλοπιμαίων ήταν και χρήματα από τα τέλη των αγροτών για τον ΕΛΓΑ αλλά αντιλήφθηκε ότι του κλέψανε το ποσό αυτό, τρεις περίπου μήνες μετά την κλοπή και γιαυτό δεν το κατήγγειλε στην αστυνομία αλλά ενημέρωσε την επόπτρια.
Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, ούτε έχει καμία ευθύνη, υποστήριξε πως είναι ένα θέμα που έχει σχέση με τον ΕΛΓΑ και με τον αντιπρόσωπο του ΕΛΓΑ που είναι όμως υπάλληλος του Δήμου και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει σήμερα με τον ΕΛΓΑ ζητώντας να βρεθεί μια λύση για να βοηθηθούν οι αγρότες.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: