Την κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν την Κυριακή οι αγρότες στη πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, στην οποία πήραν μέρος και οι Σερραίοι Στέργιος Λίτος και Γιάννης Τουρτούρας όπως και εκπρόσωποι από μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

«Αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης παρουσία των συναρμόδιων υπουργών» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο αγροτοσυνδυκαλιστής Γιάννης Τουρτούρας.

Από την Τρίτη αναμένεται να προχωρήσουν συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα σε κλείσιμο Εθνικών Οδών που έχουν εδώ και μέρες παρατάξει τα τρακτέρ τους, έως ότι οριστεί η συνάντηση που ζητούν.

Ο κ. Τουρτούρας υποστήριξε πως το κάλεσμα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη για συνάντηση την Τετάρτη, δεν έχει να τους προσφέρει τίποτε καινούργιο διότι πρόσφατα συναντήθηκαν μαζί του για τα αιτήματά τους και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Παράλληλα ο κ. Τουρτούρας τόνισε πως παραμένει στόχος των Σερραίων αγροτών να πάνε να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: