Την απόφαση να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στις πλατείες των χωριών τους, ενώ παράλληλα να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπόλοιπους αγροτικούς συλλόγους της Μακεδονίας και της Θράκης, για ενιαία διεκδίκηση των αιτημάτων τους και να επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα αποφάσισαν οι Σερραίοι αγρότες στη γενική συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα «Γ. Χριστίδης» του Επιμελητηρίου.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν την Πέμπτη το πρωί οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι και απέσυραν τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Στρυμονικού.

Με τα σώματά τους αλλά και γεωργικούς ανελκυστήρες προχώρησαν τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού, οι αγρότες του Νομού Σερρών.

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του Νομού Σερρών.

Με ένα εντυπωσιακό κομβόι από 100 τρακτέρ οι Αγρότες των Σερρών ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στις 06:00 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της Agrotica, μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου.

Τρακτέρ από τις Σέρρες θα κάνουν την εμφάνιση τους νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Σερρών - Θεσσαλονίκης.

Οι Σερραίοι αγρότες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί από την πόλη των Σερρών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στην Agrotica και όπως αποφάσισαν θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή.

Στους δρόμους βγήκαν την Παρασκευή το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι στις Σέρρες πραγματοποιώντας δυναμική διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον αγροτικό τομέα, από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, συγκάλεσε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Την αγωνία τους για το μέλλον του επαγγέλματος τους και παράλληλα του πρωτογενή τομέα εξέφρασαν δεκάδες αγρότες που πήραν μέρος στη γενική συνέλευση του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Επιμελητήριο Σερρών.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 271 επισκέπτες