serreslife

Ο Ευάγγελος Καφετζόπουλος επισκέφτηκε την Τρίτη το πρωί τους χώρους όπου θα φιλοξενηθεί το τμήμα και είχε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου Σερρών. Τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, υποδέχθηκε,ο εκτελών χρέη διοικητή, Νικόλαος Νικολαϊδης και η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Έως τον Σεπτέμβριο ( 2016) αναμένεται να λειτουργήσει η μονάδα του τμήματος του ΟΚΑΝΑ στις Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016,στις Σέρρες.

Ο κ. Καφετζόπουλος επισκέφτηκε χθες το πρωί τους χώρους όπου θα φιλοξενηθεί το τμήμα και είχε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου Σερρών. Τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, υποδέχθηκε, ο εκτελών χρέη διοικητή, Νικόλαος Νικολαϊδης και η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή .

Ο κ. Νικολαΐδης ,υποδεχόμενος τον κ. Καφετζόπουλο επισήμανε ότι σε ένα μήνα συμπληρώνει τριάντα χρόνια στο Νοσοκομείο Σερρών και ότι πολλά χρόνια από αυτά,είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. «Εδώ και έξι μήνες που ανέλαβα προσωρινά τη θέση του διοικητού του Νοσοκομείου, αφού έτσι προβλέπει ο νόμος, μπόρεσα και  κάποια πράγματα που τα έβλεπα χρόνια τώρα να δραστηριοποιηθώ προς αυτή την κατεύθυνση και να λειτουργήσουν κάποια πράγματα» τόνισε και συνεχίζοντας δήλωσε «Αυτό το κτήριο του ΟΚΑΝΑ που το βλέπω τέσσερα- πέντε χρόνια και όλοι το προσπερνούν και κάνουν πως δεν το βλέπουν, ακόμη και το πρόβλημα στην κοινωνία που όλοι το ξέρουν και κάνουν πως δεν το βλέπουν, μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι μετά από μία γνωριμία με τον κ. Αγγελίδη που είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ στην Ελλάδα, ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλο, όπου ομολογώ ότι βρήκα τέτοια ανταπόκριση και τέτοια διάθεση για δημιουργία που μέσα σε τρείς μήνες βλέπετε τα αποτελέσματα, είναι εδώστις Σέρρες ο κ. Καφετζόπουλος και τον ευχαριστούμε. Το κτήριο του ΟΚΑΝΑ που ανήκει ολοκληρωτικά στον Οργανισμό είναι σχεδόν τελειωμένο. Το Νοσοκομείο θα προσφέρει ότι μπορεί, ήδη έχει συνδεθεί η ύδρευση, η αποχέτευση, το ρεύμα και περιμένουμε από τον Οργανισμό να το στελεχώσει με ανθρώπινο δυναμικό.»

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

«Στις Σέρρες η πρώτη μονάδα που θα ανοίξει μέσα στο 2016»

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, δηλώνοντας ότι από το 2002 εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ, τόνισε « Με ξάφνιασε και μένα το γεγονός  ότι υπήρχε μία μονάδα στις Σέρρες που δεν ήταν στον άμεσο σχεδιασμό. Εμείς δεν κάναμε καινούργιο σχεδιασμό όταν αναλάβαμε πριν από ένα χρόνο, είχαμε ένα σχεδιασμό στον οποίο υπήρχε η μονάδα στις Σέρρες αλλά δεν ήταν για άμεση λειτουργία. Όταν υπήρξε η επικοινωνία με τον κ. Νικολαίδη, προσπαθήσαμε και καταλάβαμε ότι με τις δυνάμεις μας αυτή την στιγμή και μάλιστα χωρίς να έχουμε ειδικό προσωπικό για αυτή τη μονάδα,μπορούμε να την λειτουργήσουμε. Έτσι βρήκαμε δύο άτομα από τη Κρήτη που είναι Σερραίοι, θα έχουμε τον κ. Αγγελίδη που είναι από τη Θεσσαλονίκη και έτσι είδαμε ότι με μία μικρή βοήθεια από το Νοσοκομείο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την λειτουργία της μονάδας. Αυτό διαπιστώσαμε με τον κ. Νικολαίδη, ότι υπάρχει η δυνατότητα και έτσι προχωρήσαμε. Θετική εξέλιξη ήταν ότι είχαμε μία αύξηση του προϋπολογισμού στον ΟΚΑΝΑ. Μέσα σε περίοδο κρίσης είναι πολύ σημαντικό ότι δίνονται χρήματα στον ΟΚΑΝΑ για να καλύψει μάλιστα την ανάπτυξη του σε επαρχιακές πόλεις. Το πρόβλημα των Σερρών ήταν σημαντικό και το ξέραμε. Έχουμε μεγάλο αριθμό ατόμων από τις Σέρρες που εξυπηρετούνται από τις μονάδες στη Θεσσαλονίκη. Άρα θα έχουμε διπλό πλεονέκτημα. Από την μία πλευρά θα εξυπηρετήσουμε άμεσα το νομόκαι θα απελευθερώσουμε λίγο τη Θεσσαλονίκη,η οποία έχει και αυτή έντονο πρόβλημα με το θέμα του προσωπικού. Θα έχουμε μία μονάδα σε ένα μεγάλο νομό που από ότι γνωρίζουμε υπάρχει σημαντική ανάγκη. Θα είναι η πρώτη μονάδα που θα ανοίξει μέσα στο 2016»

«Υπολογίζουμε να λειτουργήσει το αργότερο έως το Σεπτέμβριο, μπορεί και νωρίτερα. Η μονάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί 150 άτομα σε πρώτη φάση. Είναι μία εξαιρετική μονάδα,την οποία είδα σήμερα για πρώτη φορά, έχει χώρους που μπορεί να φθάσουν μέχρι 200 και 250 άτομα Επίσης θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η μονάδα στη Δράμα. Μέσα δηλαδή στους επομένους δύο μήνες θα λειτουργήσουν δύο μονάδες σε νομούς της Μακεδονίας» επεσήμανε ο κ. Καφετζόπουλος.

«Τεκμήριο της προτεραιότητας που δίνει η κυβέρνηση στα θέματα της Υγείας» Η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έχουμε ένα τεκμήριο της προτεραιότητας που δίνει η κυβέρνηση στα θέματα της Υγείας, προτεραιότητα και διοικητική και οικονομική, είναι ο μόνος τομέας ή ένας από τους ελάχιστους που έχει για φέτος αυξημένο προϋπολογισμό. Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ είναι έτοιμη εδώ και καιρό, έπρεπε να είχαν γίνει ενέργειες να είχε ανοίξει εδώ και καιρό, όπως βλέπουμε έγιναν ενέργειες το τελευταίο εξάμηνο και θα έχουμε το καλό αποτέλεσμα που θα διευκολύνει παρά πολλούς τοξοεξαρτημένους συμπολίτες και συμπολίτισσες μας, άνθρωποι που αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία, την οποία εύχομαι να την  χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: