Στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Σερρών, «Η Ηλιαχτίδα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, στις Σέρρες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, παραβρέθηκε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς σύμβουλους.

Η κ. Μητλιάγκα, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου, Σουλτάνα Λαμπροπούλου και τα μέλη της «Ηλιαχτίδας», ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις του υλοποιούνται στη δομή, ενώ είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις δημιουργίες των αυτιστικών παιδιών, αλλά και των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της πόλης.

Η Δήμαρχος Σερρών, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τις προσπάθειες του, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την «Ηλιαχτίδα» και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

«Ο Σύλλογος «Ηλιαχτίδα», και πιο συγκεκριμένα, οι γονείς των παιδιών με αυτισμό είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινότητας και πολλές φορές, ο αγώνας που δίνουν είναι μεγάλος για να επιβιώσουν σε μια "σκληρή" κοινωνία, οπότε όλοι εμείς οι "προνομιούχοι" οφείλουμε να στηρίζουμε όσο μπορούμε και από τις θέσεις εξουσίας που μας δίνονται να βοηθήσουμε ακόμη παραπάνω αυτές τις δομές» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα.

Η κ. Μητλιάγκα, τόνισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα διοίκησης και διαχείρισης, που αντιμετωπίζει η «Ηλιαχτίδα» και από πλευράς της Δημοτικής Αρχής υπάρχει καλή διάθεση για την επίλυσή τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων.

«Στοίχημά μας είναι μ’ έναν καλό σχεδιασμό, σε συνεργασία πάντα με τους Συλλόγους να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και κάποια προγράμματα για να στηριχθούν περαιτέρω» συμπλήρωσε η Δήμαρχος Σερρών.

Σκοπός της εκδήλωσης «ΑγκαλιάΖΩ τον Αυτισμό» ήταν η παρουσίαση των έργων των αυτιστικών ατόμων, η συμπεριληπτική συμμετοχή νευροτυπικών και μη παιδιών με δράσεις και εν τέλει η αποδοχή και ο σεβασμός των αυτιστικών παιδιών.

Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης Νίκος Φρυδάς, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νικόλαος Κουφοτόλης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Σχολικών Υποδομών Παύλος Πουλιάκας.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: