Χωρίς προβλήματα, με αντιπροσωπευτική συμμετοχή, κρατώντας αποστάσεις και  τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τη διάδοση του κορονοϊού, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικοτήτων και φορέων της Π.Ε. Σερρών τίμησαν την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όλοι τους επέλεξαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Εμπορίου, για να καταθέσουν στεφάνι ή να αφήσουν λουλούδια, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε πορεία.Έντονη ήταν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα η αστυνομική παρουσία, όχι μόνο γύρω από το μνημείο, αλλά σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης.Για μερικά λεπτά πανό ύψωσαν μέλη του τοπικού ΜΕΡΑ 25, τα οποία και κατέθεσαν στεφάνι.

Με επικεφαλής τον βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, ολιγομελή αντιπροσωπία από μέλη του κόμματος κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης .Στο ίδιο μήκος κύματος, η Τ.Ε. Σερρών του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Σερρών της ΚΝΕ, από κοινού με το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Σερρών, τον Σύλλογο Γυναικών και σωματεία και συλλόγους της Π.Ε. πραγματοποίησαν λιτή εκδήλωση με ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Με συνθήματα όπως «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-, η Χούντα δεν τελείωσε το 73», μέλη από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες, την Κίνηση Πολιτών Σερρών «Γη και Ελευθερία », το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΣ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, απέτισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές και στα θύματα του Πολυτεχνείου, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή τους υγειονομικούς της χώρας στον αγώνα που δίνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: