Θετικός σε τεστ για τον κορονοϊό διαγνώστηκε εργαζόμενος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών, ενώ στενό συγγενικό του πρόσωπο -που επίσης εργάζεται στην επιχείρηση-έχει υποβληθεί σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ, το περιστατικό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην παρουσία του εν λόγω υπάλληλου  το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε χώρο συγχρωτισμού, στον οποίο επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας. Μάλιστα από την περασμένη Τετάρτη αν και παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα του χορηγήθηκε προληπτική άδεια, ενώ το Σάββατο βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγνωστικού τεστ στο οποίο υποβλήθηκε και αποδείχθηκε θετικός στην covid-19.

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ο γιατρός εργασίας της ΔΕΥΑΣ έχει δώσει οδηγίες ιχνηλάτησης και τοποθέτησης σε καραντίνα εργαζόμενων που ήρθαν σε στενή επαφή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ενώ υπάρχει προτροπή προς τους δημότες να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τη δημοτική επιχείρηση ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: