Με χειροκροτήματα, επευφημίες και συνθήματα υποδέχτηκαν οι Σερραίοι, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια,  την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την καταδίκη  της Χρυσής Αυγής  ως εγκληματικής οργάνωσης.

 

Το σύνθημα « ο λαός απαιτεί οι ΝΑΖΙ στη φυλακή!», που από νωρίς το πρωί βροντοφώζαν,  θεωρούν ότι εισακούστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη.Την ικανοποίησή του για την ετυμηγορία εξέφρασε το σύνολο των μελών των συλλογικοτήτων ,φορέων και κομματικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υπογραμμίζοντας πως  ο αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται.

 «Ιστορική νίκη για τη Δημοκρατία»

Ως ιστορική νίκη για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη χαρακτήρισε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, υπογραμμίζοντας ότι οι δικαστές στάθηκαν στο … ύψος των περιστάσεων.

«Σεβόμενο το τεκμήριο της αθωότητας όσα χρόνια διήρκησε η δίκη,  όλο το δικηγορικό σώμα δεν πήρε καμία απόφαση περί της ενοχής ή όχι. Σεβαστήκαμε την σύνθεση του δικαστηρίου, που γνωρίζουμε ότι ήταν από τις καλύτερες στο Εφετείο Αθηνών και περιμέναμε μια σωστή απόφαση» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρίπογλου. «Σήμερα έχουμε μια ιστορική νίκη για τη Δημοκρατία, καθώς έχουμε την πλήρη καταδίκη της Χ.Α. ως  εγκληματικής οργάνωσης  και των μελών της από την κορυφή  ως τη βάση. Για το νομικό κόσμο  η σημερινή μέρα αποτελεί νίκη και της Δικαιοσύνης, γιατί οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων».

«Νίκη του λαού!»

  • «Είναι η μόνη απόφαση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τον λαό. Παρ’ όλα αυτά δεν εφησυχάσουμε, πολεμάμε τον φασισμό και όλα του τα «παρακλάδια» που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία»δήλωσε το μέλος του ΠΑΜΕ Σερρών Μάρκος Ονταμπασίδης. «Μέχρι τον τελικό του ξεριζωμό και την ανατροπή του συστήματος που τον γεννά: τον καπιταλισμό και την οικοδόμηση της ανθρώπινης κοινωνίας».
  • «Οι άνθρωποι αυτοί είναι δολοφόνοι. Είναι φασιστική ναζιστική οργάνωση η Χρυσή Αυγή και ο φυσικός της  χώρος είναι η φυλακή» σχολίασε η Γραμματέας της Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ Αλεξία Μπούμπα.
  • «Οι ΝΑΖΙ θα πάνε φυλακή και θα ξαναγυρίσουν στις τρύπες τους, εκεί όπου ήταν για 70-80 χρόνια. Είναι εγκληματίες. Ο αγώνας, όμως,  θα συνεχιστεί γιατί ο φασισμός είναι η προέκταση του καπιταλιστικού συστήματος. Δίνουμε τη μάχη απέναντι στο φασισμό, απέναντι στον καπιταλισμό. Ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε ο Δημήτρης Γραβάνης, μέλος της ΑΝΤΡΣΥΑ Σερρών.
  • «Αυτή η απόφαση συνάδει με το λαϊκό αίσθημα. Θεωρούμε ότι είναι μία νίκη του λαού και διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίζουμε στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, σε όλες τις εκφάνσεις του» υποστήριξε η Δήμητρα Σαμαράμέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Σερρών για του Πρόσφυγες.

Συγκέντρωση με παλμό

Ιδιαίτερα δυναμική σε παλμό και συνθήματα ήταν η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες και μεμονωμένους πολίτες  το πρωί, έξω από τα δικαστήρια. Για τα δεδομένα της αγωνιστικής διάθεσης της Π.Ε. Σερρών χαρακτηρίζεται ικανοποιητική σε συμμετοχή, ενώ με την ολοκλήρωση της πικετοφορίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κρονίου τα μέλη της Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συντεταγμένα κατέβηκαν την  Κων. Καραμανλή και ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους έξω από δικαστήρια.Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Ο λαός απαιτεί οι ΝΑΖΙ στη φυλακή», «Και τώρα πάντα όπως το ‘40 την φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα», «Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί» , «Λευτεριά στον λαό, θάνατο στο φασισμό» και «Ούτε στις Σέρρες ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Με την λήξη της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης .Αξίζει να σημειωθεί ότι από πολύ νωρίς το πρωί αυξημένη ήταν η δύναμη της Αστυνομίας τόσο μπροστά, όσο και γύρω από τα  δικαστήρια.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: