serreslife

Έντονα προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην πόλη των Σερρών. Υπόγεια παρκινγκ, καταστήματα και ισόγεια σπιτιών σε λίγα μόλις λεπτά πλημμύρισαν από τον όγκο νερό που συσσωρεύτηκε πολύ γρήγορα, ενώ σε λιγότερο από μία ώρα περισσότερες από 28 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς. Κεντρικοί δρόμοι της πόλης όπως οι οδοί Βενιζέλου και Μεραρχίας στο τέρμα της μετατράπηκαν σε … ποτάμια.

Πλημμυρισμένες, αυλές και πεζοδρόμια που καλύφθηκαν από νερά θύμισαν … κανάλια της Βενετίας, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην υπόγεια γέφυρα προς το Κτηνιατρείο, καθώς τα συσσωρευμένα νερά σχημάτισαν … λίμνη βάθους ενάμιση μέτρου. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημίες ή τραυματισμοί, ούτε προβλήματα μέχρι στιγμής στην υδροδότηση ή την ηλεκτροδότηση. Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία της ΔΕΥΑΣ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έντονα είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών ακινήτων που είδαν τις περιουσίες τους να πλημμυρίζουν.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ισχυρής βροχόπτωσης έπεσε και χαλάζι μεγέθους ρεβιθιού, ευτυχώς όμως η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν ελάχιστη και δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: