Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Υπόμνημα στο Υπουργό Παιδείας και στους Βουλευτές των Σερρών έστειλαν οι φοιτητές της ειδικότητας Αεροβική & Βάρη του ΤΕΦΑΑ Σερρών για τα προβλήματα έλειψης προσωπικού και της αδυναμίας να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους και να απόκτηση των πτυχίων μους.

Παρακάτω ακολουθεί το υπόμνημα που μας έστειλαν οι φοιτητές του Τμήματος:

Θέμα : Έλλειψη διδακτικού προσωπικού και αδυναμία αποφοίτησης κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 για το ΤΕΦΑΑ Σερρών.

                                                       
Αξιότιμοι Κύριοι, Αξιότιμες Κυρίες
Επειδή τα Πανεπιστήμια στις σημερινές συνθήκες αδυνατούν να λειτουργήσουν σήμερα ζούμε ένα ακόμη θρίλερ. Αυτό της αδυναμίας να ολοκληρώσουμε την φοίτησή μας και να πάρουμε τα πτυχία μας.
Όσον αφορά το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται, στην υλοποίηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής στο ίδρυμα ήδη έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.
Τα μέλη ΔΕΠ αξιοποιούν όλα τα δυνατά μέσα για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία αλλά και το κύρος του Τμήματος. Παρόλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν πολλά μαθήματα κορμού και ειδικοτήτων.
Η υλοποίηση των μαθημάτων Πρακτικής άσκησης των μελλοντικών καθηγητών φυσικής αγωγής μας, στα σχολεία της χώρας, γίνεται με την αναντικατάστατη συμβολή των αποσπασμένων για το λόγο αυτό εν ενεργεία εκπαιδευτικών. Η αγνόηση της πάγιας αυτής ανάγκης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών ως σύνδεσμοι ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία, θα οδηγήσει στην αδυναμία υλοποίησης σημαντικού τμήματος του Προγράμματος
Σπουδών , και κατά συνέπεια στην παράταση της φοίτησης και μη απονομή πτυχίων στους φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος.
Κύριε Υπουργέ, είναι σε όλους γνωστή πλέον η κόντρα σας με τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων. Σας παρακαλούμε να λύσετε πολιτικά αυτά τα θέματα και να αφήσετε εμάς τους νέους που θέλουμε να σπουδάσουμε να συνεχίσουμε χωρίς προβλήματα.
Κύριε Υπουργέ, σταματήστε να μας κρατάτε ομήρους καταστρέφοντας το μέλλον μας και τα όνειρά μας. Οι γονείς μας πληρώνουν φόρους και στερούνται πάρα πολλά για να καταφέρουν να μας σπουδάσουν. Εμείς δε, βλέποντας την ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση διαλέξαμε την ειδικότητα «Αεροβική & Βάρη» . Χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο και ενώ αποσπάσατε 1400 εκπαιδευτικούς σε όλους τους φορείς, δε κάνετε το αυτονόητο για την λειτουργία όλων των ΤΕΦΑΑ της χώρας. Εμείς θέλουμε και ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να σπουδάσουμε αυτό το οποίο επιλέξαμε.

 

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 174 επισκέπτες