Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

teiserrwnΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΤΕΙ Σερρών, Αντώνιο Γερασίμου και τον αντιπρόεδρο, Καθηγητή Δημήτριο Ιωαννίδη, είχε στις 27/04 η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΤΕΙ Σερρών είναι το πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας που εξέλεξε νέα Διοίκηση βάσει του Ν.4009/2011, για τα ΑΕΙ, αποδεικνύοντας ότι ο νόμος μπορεί να εφαρμοστεί, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των Ιδρυμάτων και ενθαρρύνοντας την έρευνα και την καινοτομία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε πώς ένα Τεχνολογικό Ίδρυμα, με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο, μπορεί να συνδυάσει την επιστημονική και εκπαιδευτική δραστηριότητα με τις δυνάμεις της παραγωγής, της αγοράς και της τοπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΕΙ κατέθεσε στην υπουργό σειρά προτάσεων που αφορούν κυρίως στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, των ΑΠΕ και της  πρωτογενούς παραγωγής,  ζητώντας από το Υπουργείο πόρους, τεχνογνωσία και μέσα για την υλοποίησή τους.

Δήλωση υπουργού Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου:

"Είναι σαφές ότι ο νόμος εφαρμόζεται από αυτούς που θέλουν να τον εφαρμόσουν και γρήγορα και αποτελεσματικά, με θετικές επιπτώσεις στην επιστήμη, στους φοιτητές και στην περιοχή. Αντιθέτως, όσοι δεν θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο πιέζουν και ελπίζουν για την αλλαγή του.

Οι βελτιώσεις, οι αλλαγές όταν υπάρχει λόγος ή δυσκολία, είναι προϋπόθεση για κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση. Όταν, όμως, υπάρχει άρνηση εφαρμογής είναι κόντρα στη δημοκρατία και αναπαράγει παθογένειες του παρελθόντος".

Δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΤΕΙ Σερρών, Αντώνιου Γερασίμου:

"Ύστερα από την ομόφωνη εκλογή μου ως προέδρου στο ΤΕΙ Σερρών εγώ και όλα τα μέλη του Συμβουλίου, με σεβασμό στις δυνάμεις της επιστήμης ενώνουμε τις δυνάμεις της οικονομίας και της ανάπτυξης για την προκοπή του τόπου μας και της πατρίδας μας.

Καταθέσαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και συζητήσαμε με την Υπουργό, ένα σύνολο προτάσεων που αφορούν στην αναπτυξιακή αναδιάρθρωση του ΤΕΙ και γενικότερα του τόπου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την Υπουργό για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον".


Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 385 επισκέπτες