Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Δήμος Σερρών: Σύμβαση για αδειοδότηση 12 Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.99/2017» υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με τον...

Διεκδικώντας επίλυση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
diamateiserΔιαμαρτυρία από τουςσπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών μπροστά στο διοικητήριο
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών μπροστά στο διοικητήριο διεκδικώντας επίλυση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν . Οι σπουδαστές διεκδικούν άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των προγραμμάτων σπουδών ,αύξηση κονδυλίων Σίτισης και Στέγασης λόγω αυξημένης ζήτησης για έκδοση καρτών ,δωρεάν μεταφορά από και προς το ΤΕΙ και ως τότε μέριμνα της διοίκησης του ΤΕΙ με την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο.

Οι σπουδαστές διένειμαν έντυπο υλικό με τις διεκδικήσεις τους και επισκέφτηκαν τον κ. Γιάννη Μωυσιάδη ,αντιπεριφερειάρχη Σερρών και του εξέθεσαν τα προβλήματά τους ,τις διεκδικήσεις και τις απαιτήσεις τους ζητώντας την βοήθεια του.

Ο κ. Μωυσιάδης δέχθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των σπουδαστών και συζήτησε μαζί τους . Αμέσως μετά κάνοντας δηλώσεις τόνισε « Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στο ΤΕΙ , δεν νομίζω όμως ότι πρέπει να συζητήσουμε τίποτε περισσότερο . Σαφώς η απαράδεκτη κατάσταση αυτή δεν εντοπίζεται μόνο σε ένα ή δύο τομείς της ζωής στην Ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή . Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι ακατάλληλη λόγω των πολιτικών εξελίξεων».

« Ενημέρωσα τους σπουδαστέςότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα προβλήματα στο ΤΕΙστο Επιμελητήριο είχαμε συνεννοηθεί ,συγκεκριμένα οι βουλευτές ,το προεδρείο του ΤΕΙ ,εγώ ως αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος να κατεβαίναμε στην Αθήνα μετά από ένα κλείσιμο ραντεβού με την υπουργό . Δεν είχα καμία ενημέρωση ,έγινε το ραντεβού με την υπουργό χωρίς να ενημερωθούν αυτοί που είχαμε συνεννοηθεί να παρευρίσκονται κάποιοι . Και είπα ότι αυτό δεν είναι σωστό»ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών .

ΟΕυθύμιος Λιούπας ,εκπρόσωπος των σπουδαστών αναφερόμενος στην παράσταση διαμαρτυρίας , δήλωσε « Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι για να διαμαρτυρηθούμε για τα προβλήματα που έχουμε στο ΤΕΙ .Τα μαθήματα χάνονται ,δεν έχουμε καθηγητές ,κάποια μαθήματα δεν γίνονται σωστά .Ως σύλλογος σπουδαστών δεν θα κάτσουμε έτσι ,δεν θα μας φιμώσουν ,θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και για αυτό κάνουμε αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας . Εκτός από την πρόσληψη των καθηγητών η κατάσταση στα ΤΕΙ είναι απαράδεκτη ,δεν υπάρχουν κάρτες σίτισης για τους φοιτητές , διεκδικούμε κάρτες σίτισης και δωρεάν μεταφορά από τα Αστικά . Είμαστε σύλλογος σπουδαστών , είμαστε ενωμένοι ,δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν χρώματα ,κομματικές ομπρέλες ,κομματικά στεγανά και να μην έρχονται σε μια παράσταση διαμαρτυρίας ,είναι καλό να έρθουν όλοι ανεξάρτητα από τι πιστεύουν γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και κανείς εκτός από μας δεν ξέρει πως είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ . Κανένας βουλευτής δεν θα έρθει από το γραφείο του να λύσει τα προβλήματα».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 323 επισκέπτες