Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Δήμος Σερρών: Σύμβαση για αδειοδότηση 12 Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.99/2017» υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με τον...

teiserrwnΔελτίο Τύπου
Η βασική μας διεκδίκηση, για την οργάνωση Τρίτου Κύκλου Σπουδών για την απονομή Διδακτορικού διπλώματος από τα Τ.Ε.Ι., παρά την αναγνώριση που είχε από πολλούς βουλευτές και πρώην Υπουργούς όλου του πολιτικού φάσματος και παρά τις ρητές και επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπ. Παιδείας, δεν έγινε τελικά δεκτή.
Η πλήρης αποκατάσταση στο άρθρο 4, παρ. 2 , εδαφ. Β΄ της αποστολής των Τ.Ε.Ι. ως ισότιμου μέρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης μαζί με τα Πανεπιστήμια, αποτελεί μαζί με τη διεκδίκηση απονομής Διδακτορικού Διπλώματος με τις ίδιες με τα Πανεπιστήμια προϋποθέσεις τη βασική διεκδίκηση για το επόμενο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας.

Ο νέος νόμος σε ότι αφορά τον Τεχνολογικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν διασφαλίζει μια ενιαία, ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση, δε δίνει διέξοδο ολοκληρωμένης ανάπτυξης στα Τ.Ε.Ι. και δεν επιλύει σοβαρά συσσωρευμένα προβλήματα. Αντ΄ αυτού με την πολιτική που εφαρμόζεται επιδεινώνονται πολλά από αυτά...

Τα Τ.Ε.Ι. αντιμετωπίζουν επιπλέον ιδιαίτερα σοβαρά και άμεσα προβλήματα που εμποδίζουν την ορθή λειτουργία τους από αυτό το ακαδημαϊκό έτος:
• Δραματική μείωση των προϋπολογισμών,
• Μη διορισμοί μελών εκπαιδευτικού Προσωπικού σε αντίθεση με τα Πανεπιστήμια,
• Δραστική μείωση του αριθμού των Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού κατά 55%, πέρα από τις επιταγές του μεσοπρόθεσμου.

Το Τ.Ε.Ι. Σερρών ξεκινά αγώνα, με συμπαράταξη κοινωνιών και πολιτικών δυνάμεων, που πιστεύουν στα δίκαια αιτήματα του και θέλουν να αγωνιστούν και να συγκρουστούν γι΄αυτά, ώστε να επιλυθούν άμεσα τα εκκρεμή ζητήματα που έχουν ήδη γίνει εκρηκτικά, αλλά και για να μειωθεί η οικονομική αφαίμαξη της Ελληνικής οικογένειας από τη φυγή των νέων στο εξωτερικό και από τον προσανατολισμό τους στα ιδιωτικά «κολέγια».

Το Τ.Ε.Ι. Σερρών με ανοικτό το Ίδρυμα θα ενημερώσει το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, φοιτητές υπαλλήλους – καθηγητές για το νέο Νόμο πλαίσιο και θα αγωνιστεί να κερδίσει τη θέση που του ανήκει στον ενιαίο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας μας.

Δρ. Δημήτριος Πασχαλούδης
Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Σερρών

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 430 επισκέπτες