Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Ως «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε για το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, η απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να ανατρέψει αιφνιδίως και ακατανόητα την Πρόταση της Επιτροπής 3 Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), για τη συγχώνευσή τους σε ένα νέο Ανώτατο Ίδρυμα.
Γράφαμε πως πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, η επιτροπή που είχε συσταθεί από το Υπουργείο Παιδείας και τον κ. Γαβρόγλου, κατέθεσε ένα πόρισμα για τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Το πόρισμα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έπρεπε να έχει δοθεί ήδη στη δημοσιότητα και να ξεκινούσε η σύνταξη του νομοσχεδίου, έτσι ώστε στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να κατατεθεί για διαβούλευση και να πάρει τον δρόμο για ψήφιση.
Αιφνιδίως όμως την προηγούμενη εβδομάδα, η σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, πήρε την απόφαση να συμμετάσχει ξαφνικά στη διαδικασία συγχώνευσης, κάτι που είχε αρνηθεί να κάνει στις αρχές Φεβρουαρίου, θεωρώντας προτιμότερο να διαπραγματευτεί την ένωση με το ΑΠΘ ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου όμως συνάντησε την άρνηση τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο
Αλλά η  απόφαση της συγκλήτου, προκάλεσε την έκπληξη των διοικήσεων των υπο ένωση ΤΕΙ, καθώς για τη συμμετοχή στις συζητήσεις θα πρέπει να έχει εκδοθεί απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Αντί απάντησης όμως ο Υπουργός αναγκάστηκε από ότι φαίνεται να περιμένει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να μπει και αυτό στο παιχνίδι και να πάνε πίσω οι όποιες ανακοινώσεις.  Και εκεί που περιμέναμε το ωραίο νέο , βρεθήκαμε στην ...αναμονή
Μόνο να αξίζει η αναμονή, γιατί αλλιώς φάγαμε και πάλι ...φουρφούρι!

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 391 επισκέπτες