serreslife

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας.
816.000 ευρώ στην πρόταση Δήμου Σερρών - ΣΟΦΨΥ

Το ποσό των 816.000 ευρώ εξασφάλισε ο δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Πρόκειται για πρόγραμμα που “τρέχει” μέσω του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο ο Δήμος Σερρών διασφάλισε την ένταξή του, προκειμένου να βοηθήσει στην ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων και ειδικά των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης αναφέρθηκε στη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με τον ΣΟΦΨΥ στο Υπουργείο, με αντικείμενο τις “κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Σερρών”, η  οποία εγκρίθηκε και πλέον δρομολογείται η υλοποίησή της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι κοινωνικές δομές, έχει διάρκεια δύο ετών και θα προσφέρει δουλειά σε είκοσι τέσσερις άνεργους νέους.

 

Δήμος Σερρών: 816.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Την έγκριση πρότασης που είχε υποβάλει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης
Ο δήμαρχος Σερρών τόνισε πως η πρόταση υλοποίησης του έργου «κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο δήμο Σερρών» κατατέθηκε με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τελικώς εγκρίθηκε.

Πρόταση με στόχευση

Αναλύοντας την πρόταση ο δήμαρχος Σερρών είπε ότι θα λειτουργήσουν έξι κοινωνικές δομές. Πιο συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δομή παροχής Συσσιτίων, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα Χρόνου και Γραφείο Διαμεσολάβησης.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο ετών και για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών προβλέπεται η απασχόληση 24 ατόμων από άνεργους νέους έως 30 ετών.
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη Αγιαννίδου αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε κοινωνική δομή και στο τι εξυπηρετεί, τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες θα λειτουργήσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Τέλος, η πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ελένη Νομίδου τόνισε μεταξύ άλλων πως στον σύλλογο δέχτηκαν με χαρά την πρόταση του δήμου Σερρών για την υποβολή από κοινού πρότασης.

Πρωτοβουλίες σε εξέλιξη

Το κοινωνικό φαρμακείο είναι μια δράση που έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και ήδη είναι σε εξέλιξη. Παρέχει φαρμακευτική κάλυψη σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και σε ανασφάλιστους πολίτες, αξιοποιώντας την ανταπόκριση των Σερραίων που προσφέρουν φάρμακα, τα οποία δεν χρειάζονται.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η λειτουργία της “κοινωνικής κουζίνας”, η παροχή δηλαδή φαγητού σε Σερραίους που έχουν ανάγκη. Να σημειωθεί ότι, αν και η “κοινωνική κουζίνα” διανύει τα πρώτα της βήματα, ήδη έχει προγραμματιστεί να διανέμεται φαγητό σε τριάντα πέντε με σαράντα άτομα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για την κάλυψη των αναγκών περίπου εξήντα.

Κοινωνικό φαρμακείο – κοινωνική κουζίνα, από τον Δήμο Σερρών

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Σερρών αναδεικνύουν δύο πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και σχετίζονται άμεσα με την παροχή βοήθειας σε Σερραίους και Σερραίες που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Πρόκειται για τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου που είναι σε εξέλιξη και την κοινωνική κουζίνα που βρίσκεται στα πρώτα της βήματα.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σερρών έχει απευθύνει έκκληση ζητώντας την ενεργή συμπαράσταση πολιτών και φορέων, με την προσφορά ειδών διατροφής κι εθελοντικής εργασίας, ώστε να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή του φαγητού και να συνεχίσει να συνδράμει στους δύσκολους αυτούς καιρούς, τους πολίτες που πρέπει να βοηθηθούν.

Διαβάστε επίσης: