theseis ergasias3Δηλώσεις από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ .Αρβανίτη –Αγιαννίδου Σταυρούλα

Την πλήρη ετοιμότητα του δήμου Σερρών ,δήλωσε, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ .Αρβανίτη –Αγιαννίδου Σταυρούλα ,χθες το πρωί,για την καταβολήστουςδικαιούχουςσε όλο το νομό,των προνοιακώνεπιδομάτων,μόλις το υπουργείο Υγείας δώσει το πράσινο φως .

Με την αγωνία ζουν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων καθώς η καταβολή της δόσης καθυστέρησε κυρίως επειδή οι αρμόδιοι δήμοι δεν έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων . Ο δήμος Σερρών είναι μεταξύ αυτών που έχουν ολοκληρώσειόλη την διαδικασία και η αντιδημαρχία Κοινωνικής μέριμνας είναι έτοιμη να ξεκινήσειτις πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους μόλις πάρει την εντολή από το Υπουργείο Υγείας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πω ,ότι είμαστε ένας από τους δέκα δήμους όλης της χώρας που είμαστε πανέτοιμοι ,έχουμε ολοκληρώσει όλη την διαδικασία για να είμαστε έτοιμοι,ώστε να υποβάλουμε αίτημα για πίστωση στο υπουργείο για να πληρωθούν οι δικαιούχοι όλου του νομού. Είμαστε στους δέκα δήμους ,υπολείπονται κάποιοι που έχουν ετοιμότητα ως προς το 50% και 70% και εννέα δήμοι σε όλη την χώρα δεν ξεκίνησαν κανακόμη την διαδικασία» τόνισε η κ. Αρβανίτη –Αγιαννίδου.

Αναφορικά με τους δικαιούχους η αντιδήμαρχος δήλωσε « Οι δικαιούχοι είναι γύρω στις τρεισήμισι χιλιάδες σε όλο το νομό ,πιστεύω ότι υπάρχουν χρήματακαι θα πληρωθούν το δίμηνο Μάρτιο - Απρίλιο 2012 . Καθυστέρησαν οι πληρωμές λόγω της απογραφής ,αλλά ούτως ή άλως οι πληρωμές γινότανένα εικοσαήμερο μετά την λήξη του διμήνου. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε κάνει όλους τους ελέγχουςγια τους απογραφέντες, περιμένουμε το υπουργείο να δώσει την άδεια για να πληρώσουμε τους κατοίκους του νομού» .

Υπήρχαν στο νομό Σερρών προβλήματα με την απογραφή των δικαιούχων ; Ηκ. Αρβανίτη Αγιαννίδου δήλωσε ;« Δεν είχαμε περιπτώσεις μη δικαιούχων στο νομό .Εμείς μόλις αναλάβαμε , η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας φρόντισε να κάνει αναθεώρηση των περισσοτέρων περιπτώσεων ,διότι ήταν καινούριο αντικείμενο για το δήμο .Έτσι λοιπόν όταν ήρθε η εντολή του υπουργού σχεδόν είχαμε κάνει την αναθεώρηση καιμπορώ να πω ότι δεν είχαμε τέτοιου είδους παρατράγουδα όπως είδαμε σε άλλους δήμους»

« Εμείς έχουμε υποβάλει την αίτηση για πίστωση ,μόλις μας δώσουν την άδεια πληρώνουμε ,πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο .Αυτοί οι άνθρωποι ,γύρω τις τρεισήμισι χιλιάδες ζουν από το επίδομα και το περιμένουν, για αυτούς αγωνιζόμαστε τόσο καιρό για να είμαστε πανέτοιμοι « ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. κ .Αρβανίτη –Αγιαννίδου Σταυρούλα .

Επισημαίνεται ότι δεκατρία προγράμματα εφαρμόζονται από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Σερρών όσο αφορά τα προνοιακά επιδόματα .

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: