serreslife

300.000 ευρώ εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη για τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 12-6-2012 ο Δήμαρχος Σερρών  Πέτρος Αγγελίδης παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ .Αρβανίτη Σταυρούλα ανακοίνωσε την έγκριση 300.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία  Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η έγκριση αφορά τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος μετά από πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, καθώς και με τους υπαλλήλους του τμήματος Προγραμματισμού, τους οποίους ευχαριστεί για την γρήγορη διεκπεραίωση του φακέλου κατάθεσης του προγράμματος.

Ο Δήμος Σερρών υπέβαλε πρόταση στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η πρόταση αφορούσε την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο  “Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας-Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο”.

Η πρόταση κατατέθηκε στις 20-3-2012 και εγκρίθηκε στις 15-5-2012.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο στοχεύει:
 
- στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας (κυρίως ενδοοικογενειακή βία και trafficking) και των παιδιών τους
- στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών
- στην ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών
- στη συμβουλευτική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας με στόχο την ενημέρωση και ενδυνάμωση των θυμάτων

Ο Δήμος Σερρών αναλαμβάνει: 1) τη δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας (σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στη σχετική πρόσκληση) και 2) τη λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας για μία τουλάχιστον τριετία με καταληκτική ημερομηνία συγχρηματοδότησης την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας.
 
Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος είπε πως το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Σερρών θα στεγαστεί κατόπιν πρότασης της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Αρβανίτη-Αγιαννίδου Σταυρούλας, στο νεοκλασικό κτίριο της οικίας Μάλλιου και θα στελεχωθεί με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγο, Νομικό, Κοινωνιολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό).


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Διαβάστε επίσης: