serreslifeΠίνουν μαύρο νερό.

«Να το πιουν οι υπεύθυνοι», λένε οι κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι και για τους λογαριασμούς-χαράτσια της ΔΕΥΑΣ.

Το νερό στο δημοτικό διαμέρισμα του Λευκώνα, μέρος του οποίου προέρχεται από γεωτρήσεις, είναι σε άθλια κατάσταση, ακατάλληλο προς πόση και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.


Η διοίκηση του Δημοτικού Διαμερίσματος αλλά και κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτύρονται από το ....2011, για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ  δηλώνει πως αν και η γεώτρηση είναι σε δύσβατη περιοχή, οι τεχνικοί του Δήμου, κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα.
«Το νερό πραγματικά δεν πίνεται. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τωρινό. Υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες. Οι πηγές αφέθηκαν στο έλεος του Θεού. Δεν καθαρίστηκαν όλο το 2011. Ξεκίνησε κάτι η ΔΕΥΑΣ, αλλά νομίζω πως είναι εντελώς πλημμελής η διαχείριση του δικτύου ύδρευσης του Λευκώνα. Οι κάτοικοι ανησυχούν. Τα στρογγυλέματα, η περιφορά των υπευθύνων από κανάλι σε κανάλι και η ωραιοποίηση της κατάστασης πρέπει να σταματήσει!», καταγγέλλει η Πρόεδρος του Λευκώνα, Γεσθημανή Πολατίδου, επιδεικνύοντας μπουκάλια με λασπωμένο νερό από το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και από σπίτια.

«Αυτό το νερό, εγώ, ούτε στο σκύλο μου δεν το δίνω», φώναξε κάτοικος, συμπληρώνοντας:
«Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Κοιτάξτε πως έγινε το βαμβάκι που έβαλα στη βρύση, χθες βράδυ»
«Είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου. Έρχονται όμως κάτι λογαριασμοί που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που έχω καταναλώσει. Στο χαρτί δεν αναγράφεται περιοχή, ούτε ξέρουν σε ποιο ρολόι αντιστοιχεί. Τι γίνεται τώρα; Εμείς πληρώνουμε για κάτι που δεν έχουμε. Μόνο χαράτσια σε αυτό το κράτος. Μια ζωή είναι έτσι αυτό το νερό. Εγώ, εδώ και 6 μήνες πίνω εμφιαλωμένο νερό. Δε μπορεί να γίνεται αυτό! Δεν αντέχουμε! Και μου έκοψαν και 120 ευρώ από τη σύνταξη. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά! Να ντρέπονται! Ας πάρουν το νερό και ας το πιουν αυτοί μόνοι τους!»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θεόδωρος Αραμπατζής δήλωσε πως έχει επιληφθεί του θέματος και πως δεν υπάρχει πρόβλημα. «Τέλεια έργα δεν υπάρχουν», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και συνέχισε: «Αστοχίες υπάρχουν, αλλά διορθώνονται. Ο κεντρικός αγωγός έρχεται από μια δύσκολη περιοχή. Μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα, την επόμενη κιόλας ημέρα ήρθαν συνεργεία και η βλάβη αποκαταστάθηκε.»
«Το πρόβλημα δεν αποκαταστάθηκε. Το βλέπετε κι από μόνοι σας», ανταπάντησε η κ. Πολατίδου. «Ξεκίνησαν πράγματι εργασίες καθαρισμού από τη ΔΕΥΑΣ, μετά από δικές μας καταγγελίες, αλλά τα θέμα είναι το αποτέλεσμα.
Και αποτέλεσμα δεν υπάρχει, που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν έπαψε να υπάρχει. Οι κάτοικοι ξέρουν πολύ καλά από πότε πίνουν αυτό το ακατάλληλο νερό.», ολοκλήρωσε η κ Πολατίδου.

Διαβάστε επίσης: